Meclis gündeminde bu hafta neler var?

Meclis, bu hafta da yoğun mesaisini sürdürecek. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi Meclis’e sunulacak. Yükseköğretim kanun teklifi Genel Kurul’da ele alınacak. Komisyonlar ise çalışmalarını sürdürecek.

Meclis, önemli konuları ele alacağı yoğun bir haftaya daha giriyor.

Milyonları ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar teklifinin 30 Ocak Pazartesi günü Meclis’e sunulması bekleniyor. Düzenlemenin Meclis'teki ilk adresi Plan ve Bütçe Komisyonu olacak.

Daha sonra Genel Kurul'da ele alınacak teklifin Şubat ayında yasalaştırılması, EYT'lilerin ilk maaşlarının da mart ayında ödenmesi planlanıyor.

Meclis Genel Kurulu ise haftalık çalışmasına 31 Ocak Salı günü başlayacak. Genel Kurul’da sözleşmeli araştırma görevlilerinin kadroya alınması ve Milli İstihbarat Akademisi kurulmasını içeren yükseköğretim kanun teklifi görüşülecek.

Teklifle Milli İstihbarat Akademisi, Milli İstihbarat Teşkilatı bünyesinde kurulacak. Akademi, istihbarat ve milli güvenlikle ilgili alanlarda lisansüstü eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın yapabilecek.

Yükseköğretim Kalite Kurulunda uzman personel istihdamı sağlanacak. Öğrencilerin disiplin işlemleri, disiplin amirlerinin yetkileri, disiplin kurullarının teşkili ve çalışması konusunda Anayasa Mahkemesi kararı ile Yükseköğretim Kanunu'nun iptal edilen hükümleri yeniden düzenlenecek.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu, 31 Ocak Salı günü toplanacak. Komisyonda kamuya ve bazı kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına olan borçların yapılandırılarak ödenmesini içeren teklif ele alınacak.

Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu’nun 1 Şubat Çarşamba günkü toplantısında Milli Eğitim ile İçişleri bakanlıklarından gelen temsilciler sunum yapacak. İçişleri Komisyonu, perşembe günü toplanarak çevre kanun teklifini ele alacak.

Bu arada Meclis’te siyasi partilerin haftalık grup toplantıları da yapılacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, çarşamba günü, Ak Parti grup toplantısında partililere hitap edecek.

# Emeklilikte yaşa takılanlar # tbmm # Milli İstihbarat Teşkilatı