CHP'li Bekaroğlu'ndan skandal "tek parti" paylaşımı

CHP’li Mehmet Bekaroğlu, AK Parti’nin seçim sloganını eleştirirken Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’yü de hedef aldı. Sosyal medya paylaşımında 73 yıl önceki CHP iktidarı için "tek parti faşizmi" ifadesini kullanan Bekaroğlu, tepkiler üzerine paylaşımını sildi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, AK Parti'nin kullanmaya başladığı "Yeter söz milletindir" sloganına tepki gösterirken, bir skandala imza attı.

Bekaroğlu, sosyal medya paylaşımda, "73 yıl önce rahmetli Menderes tek parti faşizmine karşı Yeter söz milletindir demişti.” İfadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile İsmet İnönü'nün cumhurbaşkanı olduğu dönemleri "tek parti faşizmi" olarak niteleyen Bekaroğlu, tepkiler üzerine paylaşımını sildi.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Bekaroğlu, “paylaşımı kaldırmamın nedeni eleştiriler değil, ülkeyi çok partili demokrasiye taşıyan ve seçimi kaybedince, "Biz kaybettik ama ülke kazandı" diyen insanlara haksızlık yaptığımı düşündüğüm için kaldırdım. “ ifadelerini kullandı.

Mehmet Bekaroğlu, “tek parti faşizmi” ifadesini “tek parti yönetimi” şeklinde değiştirerek, yeni bir paylaşım yaptı.

# mehmet bekaroğlu # Mustafa emal atatürk # inönü