Ocakzadeler Meclisi: ''Alevi toplumunu aldatmalarına izin vermeyiz''

HDP'ye yakın 7 Alevi derneğinin, Bakanlığın Cemevi Başkanlığı ile işbirliği yapacak dedeleri ‘düşkün’ ilan etmesine tepki gecikmedi. Ocakzadeler Meclisi Sözcüsü Ali Timurtaş Özmen, 7 derneğin saldırgan bir dil kullandığına dikkat çekerek terör örgütüyle yakınlaşma provaları yapıldığını kaydetti.

Alevilik anlayışında yer almayan ifadeler kullanılarak Milli mücadele yok sayılıp cumhuriyet düşmanı Seyit Rıza anılmıştı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmaması da tepki çekmişti. Bakanlığın Cemevi Başkanlığı ile iş birliği yapacak dedeler ‘düşkün’ ilan edilerek tehditler savrulmuştu.

HDP'ye yakın 7 Alevi derneğinin İstanbul Yenikapı’da yaptığı sözde Büyük Alevi Kurultayı'na tepki gecikmedi. Ocakzadeler Meclisi Sözcüsü ve Koluaçık Hacım Sultan Ocağı dedesi Ali Timurtaş Özmen, terör örgütüyle yakınlaşma provaları yapıldığına dikkat çekti.

Özman, Aleviliğin siyaset konusu olmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Ocakzadeler Meclisi Sözcüsü Ali Timurtaş Özmen, sözde Alevi Kurultayındaki derneklerin Alevilikle ilgisi olmadığını da ifade etti.

7 derneğin Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı duruşlarını hatırlatan Özmen, Alevilerin bu derneklere aldanmayacağını kaydetti.

# Alevilik