Vatan Partisi: ''Yargı organı ayrı güvenlik güçleri ayrı çalışamazlar''

Vatan Partisi, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi önünde nöbete başlıyor. İlk nöbet, 29 Aralık Perşembe günü saat 13’te yapılacak. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı HDP Kapatılsın Platformu Başkanı Hasan Korkmazcan, vatandaşları nöbete çağırdı.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye kapatma davası, Anayasa Mahkemesi’nde yaklaşık 1 buçuk yıldır görüşülüyor. Davayı sürüncemede bırakan AYM’ye net mesaj, Vatan Partisi’nden gelecek.

Vatan Partisi, Anayasa Mahkemesi’nin önünde HDP'nin kapatılması için nöbet tutacak. İlk nöbet, 29 Aralık Perşembe günü saat 13’te Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı'nın açıklamasıyla başlayacak.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı HDP Kapatılsın Platformu Başkanı Hasan Korkmazcan, nöbetle ilgili değerlendirme yaptı. Korkmazcan, HDP’nin bir an önce kapatılması gerektiğini vurguladı:

- Eğer HDP kapatılmadan seçimlere gidilirse bundan en çok zararı Cumhur İttifakı görecektir. Cumhur İttifakı’nın tabanında da HDP'nin kapatılmaması çok önemli sonuçlar doğuracaktır. Aynı şekilde, eğer Millet İttifakı yıllardan beri ortaya ciddi bir siyasi öngörü, siyasi vizyon koyamıyorsa bunun sebebi de HDP ile olan flörtleridir.

Hasan Korkmazcan, mahkemelere telkinde bulunmadıklarını ancak Anayasa Mahkemesi üyelerinin görevini yapması gerektiğini söyledi:

- Yargı organı ayrı güvenlik güçleri ayrı çalışamazlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin hâkimleri, Mehmetçiğe kurşun sıkan teröristlere moral destek verici bir konumda bulunamazlar. Biz asla yasadışı bir telkinle mahkemeleri etkilemeye çalışmıyoruz. Tam aksine onların mahkeme kimliğini ve orada yer alan üyelerin de yargıç kimliğini kuvvetlendirmek için çalışıyoruz

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Korkmazcan, AYM önündeki nöbetlerin her hafta yapılacağını duyurdu. HDP Kapatılsın Platformu, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Öncü Kadın’ın da nöbetleri sürdüreceğini kaydetti:

- Diyarbakır Anaları dediğimiz bölgede küçük yaşta çocukların kaçırılan, kabuslar gören yıllardan beri, anaların temsilcileri de bu açıklamalar sürecine, nöbet sürecine katılacaklar. Anayasa Mahkemesi üyeleri bir an önce kendisi iç seçimlerinden önce davayı sonuçlandırırlarsa bu nöbet eylemi de tamamlanmış olacak.

Hasan Korkmazcan, Vatan Partisi’nin AYM nöbetine tüm yurttaşları da davet etti:

- Vatandaşımız siyasi partilerin faaliyetlerine terör karşısında daha doğrusu terör eliyle ülkeleri işgal etmeye kalkışan emperyalizm karşısındaki tavrıyla değerlendirecektir. Ona göre not verecektir. Bu konuda uyarıcı olacaktır Vatan Partisi'nin nöbetleri.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# vatan partisi # ekrem imamoğlu # anayasa mahkemesi