Alevilerin değil HDP'nin talepleri dile getirildi

İstanbul Yenikapı’da Türkiye’nin birlik ve beraberliğini isteyen Alevilerin değil içi HDP ile doldurulan derneklerin talepleri dillendirildi. 7 platformun ortaklaşa yaptığı etkinlikte İstiklal Marşı okunmazken defalarca Cumhuriyet ve Atatürk'e isyan eden Seyit Rıza anıldı.

Alevilik anlayışında yer almayan ifadeler kullanıldı. Milli mücadele yok sayılıp cumhuriyet düşmanı Seyit Rıza anıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmaması da dikkat çekti. İstanbul Yenikapı’da sözde Büyük Alevi Kurultayı yapıldı.

Türkiye’nin birlik ve beraberliğini isteyen Alevilerin değil içi HDP ile doldurulan derneklerin talepleri dillendirildi. Etkinlik 7 platform öncülüğünde yapıldı.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Aslan,Aleviliğin yok sayıldığını savundu.Roboskiye selam gönderdi.

Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat da Birlik ve beraberliği hedef alan konuşma yaptı. Alevilerin mülakatlarda elendiğini ileri sürdü. Diyanet İşleri Başkanlığının kapatılması gerektiğini söyledi.

Fırat konuşmasında, Kültür Bakanlığına bağlı kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı içinde yer alanları da açık şekilde tehdit etti.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Eş Başkanı Hüseyin Mat da skandal ifadelere imza atan isimlerden oldu. Fransa’da PKK’lıların yaptıkları terör eylemlerine sahip çıkan Mat, yapılan müdahaleleri de ırkçılık olarak niteledi.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı İsmet Kurt ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Cuma Erçe de Kültür Bakanlığına bağlı kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığını hedef alan açıklamalar yaptı.

Terör hükümlülerine sahip çıkan Erçe, Alevi Cemevi Başkanlığını kabul edenleri düşkün ilan edeceklerini söylerek açık tehdit savurdu. Sık sık Roboski ve Dersim ifadelerini kullandı. Seyit Rıza olacağız dedi.

HDP destekli kurulan Demokratik Alevi Dernekleri Eş Genel Başkanı Saime Topçu ise Türkiye’nin terörle mücadelesini hedef aldı. PKK’yı aklamaya çalışan Topçu, terörle mücadeleyi savaş olarak nitelendirdi.

Konuşmalarda özellikle eşit yurttaşlık ifadelerine de yer verildi. CHP,Deva,Gelecek Partisi ve HDP’nin gönderdiği mesajlar okundu. Salonda bulunan HDP temsilcileri de dikkat çekti.

# Alevi # hdp