Öncü Gençlik: "Hükümet NATO destekçiliğiyle ayağına sıkmaktadır"

Türkiye Gençlik Birliği, Vatan Partisi’nin HDP’nin kapatılması için başlattığı Anayasa Mahkemesi önündeki vatan nöbetine katıldı. PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatılmasını için çağrı yapan TGB ve Vatan Partisi Öncü Gençlik, Milli Savunma Bakanlığı’nın “Güçlü NATO” paylaşımına tepki gösterdi.

Vatan Partisi’nin Anayasa Mahkemesi önünde başlattığı nöbet, büyüyerek sürüyor. Cumhuriyet Kadınları Derneği ve vatansever avukatlardan sonra Türkiye Gençlik Birliği de nöbete katıldı:

- HDP’nin suçları belli, hukukun gereği belli, dünyanın neresinde görülse bu davanın sonucu belli. Ama tereddütler var, çekinceler var, ayak sürümeler var. AYM içinde ayak sürüyenleri biliyoruz, tanıyoruz. Hukukun gereğinin hayata geçmemesi için diretiyorlar ama başaramayacaklar.
Ordumuz ve polisimiz, PKK’ya karşı kararlı bir mücadele verirken, Gazi Meclisimizde Amerika’nın askerliğini yapan HDP, kesin zaferin önündeki en büyük engel.

TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatılmasını istedi. “NATO Türkiye’yi dışlamakla kalmadı, düşmanı ilan etti” diyen Çetin, NATO’nun genişlemesiyle Türkiye’ye yönelik tehdidin genişlediğini söyledi:

- NATO’ya bağlılık yeminleri ederek Türkiye’yi savunamazsınız! NATO’ya bağlanıp kalarak Türkiye’yi ancak yenilgiye götürürsünüz. NATO’ya boyun eğenler, HDP’yi kapatacak siyaseti de izleyemezler, terörün de kökünü kazıyamazlar. Bu kadar açık ve nettir.

Açıklamada konuşan Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay ise Milli Savunma Bakanlığı’nın “Güçlü Nato” paylaşımına tepki gösterdi. “Hükümet dün yayınladığı açıklama ile NATO’nun ayağına koşuyor! NATO’yu adeta bağrına basıyor” dedi:

- Kafamızı kumdan çıkaralım! NATO, Türkiye’nin baş düşmanıdır. Türkiye, NATO'nun operasyon yaptığı ülkeler listesinin başındandır. Hükümet, NATO’nun güçlenmesini savunarak bir kez daha NATO’ya boyun eğmiştir! Türkiye düşmanlarına cesaret vermiştir! Hükümet NATO destekçiliğiyle ayağına sıkmaktadır.

Demiralay, Vatan Partisi’nin NATO’cu olmayan tek parti olduğunu da belirtti:

- Türkiye’deki bütün partiler NATO’cudur. Vatan Partisi ise Türkiye’yi NATO’dan çıkaracak tek partidir. Türk Milletinden yetki istiyoruz. Türkiye’ye cesur, kararlı, korkmayan bir hükümet gerekiyor. Türkiye’yi bu tehditler karşısında Vatan Partisi savunur ve Vatan Partisi yönetir!

Liseliler adına konuşan Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Ali Onur Eryiğit ise HDP’nin kapatılması için AYM’ye çağrı yaptı. Eryiğit, “Neden görevinizi yapmıyorsunuz?” dedi:

- Sıra arkadaşlarımızı il, ilçe binalarından ve derneklerden Kandil’e, Gabar’a kaçırıyor, canlı bomba yapıyor, kardeşi kardeşe kırdırıyor. Aybüke ve Necmettin öğretmenlerimiz gibi yüzlerce öğretmenimizi bizden koparıyor. HDP, Türk ve Kürt gençlerinin geleceğini çalıyor.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# türkiye gençlik birliği # vatan partisi # öncü gençlik # hdp