Perinçek'ten Babacan'a videolu yanıt

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve ekibinin son zamanlarda "Devrim Kanunları" ve “Türklük” karşıtı açıklamalarına tepkiler büyüyor. Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, Babacan'a sosyal medya hesabından cevap verdi.

Altılı Masa’nın ortaklarından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve ekibinin son zamanlarda "Devrim Kanunları" ve “Türklük” karşıtı açıklamaları tepki çekti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise Babacan'a, kumpas davasında FETÖ'cü hakimlerin yüzüne haykırdığı cümlelerle yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Perinçek, "Altılı Masa'dan Ali BabacanTürk Milletini Anayasadan çıkaracakmış. Silivri'de Ergenekon Mahkemelerinde 10 yıl önce söylemiştik: Türk Milletini Anayasa'dan silmeye gücünüz yok!" vurgusu yaptı.

DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar, katıldığı radyo programında "Anayasa'dan Türklüğü çıkarıyor musunuz?" sorusuna, "Doğru" yanıtını vermişti. Daha sonra DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da, Oktar'ın açıklamalarını teyit eden çıkışlarda bulunmuş, Anayasa'daki "Türklük" tanımının 'etnisiteyi' barındırdığını öne sürmüştü.

# Doğu Perinçek # ali babacan