Perinçek'ten Ömer Çelik'e "NATO" tepkisi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ömer Çelik'in açıklamalarına tepki gösterdi. Perinçek, "NATO'nun doğuya doğru genişlemesi ne demek? Kırım da NATO'nun olsun, NATO bütün Karadeniz üzerinde de Türkiye'yi tehdit etsin. 'Ben boğulmak istiyorum' diyor Ömer Çelik." ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin grup toplantısı sonrası açıklama yapmış, NATO'nun doğuya doğru genişleme politikasını desteklediklerini belirtmişti.  Milli Savunma Bakanlığı da sosyal medya hesabından "Güçlü Türkiye güçlü NATO" başlığıyla bir video paylaşmıştı. 

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek, AK Parti Hükümeti'nin NATO'ya yaklaşan açıklamalarına sert tepki gösterdi. Perinçek, partisinin yayınladığı tehdit haritasını göstererek, "İşin ciddi olduğunu bu harita gösteriyor" ifadelerini kullandı. 

AK Parti Hükümeti'nin olayın farkında olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

- Ömer Çelik ne diyor? Diyor ki Amerika'ya; " Senin Dedeağaç'a, Kavala'ya, Selanik'e, Larissa'ya, Stephenoviç'e, Girit'in kuzeyine, Kıbrıs'ın güneyine, Suriye'nin kuzeyine, Irak'ın kuzeyine kurduğun üstler yetmiyor. Bana daha çok namlu çevir daha çok uçakla daha çok gemiyle beni tehdit et". NATO'nun doğuya doğru genişlemesi ne demek? Kırım da NATO'nun olsun, NATO bütün Karadeniz üzerinde de Türkiye'yi tehdit etsin. "Ben boğulmak istiyorum" diyor Ömer Çelik.
# Doğu Perinçek # Ömer Çelik # Adalet ve Kalkınma Partisi # vatan partisi # nato # Amerika Birleşik Devletleri