Perinçek'ten seçim değerlendirmesi: "Artan sorunlar devrimci çözümleri davet ediyor"

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek seçim sonuçlarını değerlendirdi. Krizin derinleşeceğine dikkat çeken Perinçek, "Türkiye çözümsüzlüklerden çözüm üretecek" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, mevcut seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Açılan sandıklar sonucunda FETÖ ve PKK ile kol kola girenlerin hayal kırıklığına uğradığını belirten Perinçek, Türkiye'nin çözüm aramaya devam edeceğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın yanlış politikalarının ortada olduğunu açıklayan Perinçek, bu politikalara Erdoğan'ın Ukrayna'da ve Suriye'de takındığı tavırları örnek gösterdi. Perinçek ayrıca sonuçlara bakıldığında "Sistem içi iki seçenek de yüzde 50'nin altında kaldı" şeklinde konuştu.

Perinçek, Türkiye'nin önünde köklü ve devrimci çözümlerini olduğunu belirtti. Perinçek şu ifadeleri kullandı:

- Önümüzde Türkiye’nin sorunlarını çözecek bir hükümet görünmüyor. Artan zorluklar görünüyor. Hem ekonomide hem güvenlikte derinleşen krizler görünüyor. Sonuç, Türkiye çözümünü aramaya devam edecek. Önümüzdeki süreç çözüm arama süteci, 14 gün sonra çözüm bulunmuş olmayacak. Büyük ihtimalle Tayyip Erdoğan kazanırsa “21 yılı devam ettireceğim” diyor, 21 yılı devam ettiriyorsa tablo ortada. Ben oya bakmıyorum, Tayyip Erdoğan’ın stratejisine bakıyorum: Üretim ekonomisi inşasında tamamen aciz ve adım atamayan siyaseti.
- Zorluklar artıyor, seçim Türkiye'ye çözüm getirmeyecek. Sandalye sayılarının ve rakamların önemli olmadığını önümüzdeki süreçte göreceğiz. Türkiye çözüm aramaya devam edecek. Türkiye çözümsüzlüklerden çözüm üretecek bir sürece girmiştir. Vatan Partisi'nin önümüzdeki dönemde yükselişi Türkiye'nin önüne çözümleri getirecek.
- Sağduyulu bir seçim sürecinden geçtiğimizi düşünmüyorum. İttifaklar Sinan Oğan ile pazarlık yaparak oyunu alamaz.
- Erdoğan kazansa da çözüm yok. Erdoğan kazansa da sandıktan çözüm çıkmış olmayacak. Tayyip Erdoğan da sistemin dışında değil. Erdoğan devrimci adımları atmadı, atma konusunda da umut vermiyor. Umarım Erdoğan önemli dersler çıkarıp köklü adımlar atar. Halk padişahlık sistemi içinde bir kurtuluş olmadığını anladı.
- ABD'nin turuncu kalkışma planları ortada. ABD'nin aleti olanlar PKK ile el ele verenler bu seçimi kazanamayacak. ABD'nin desteklediği Altılı Masa bu seçimleri kazanmadı. Bu seçimden Türkiye'nin karşılaştığı tehditlere bir çözüm çıkmadı.
- Rubin, CIA'nın önemli şeflerinden biri. Henry Barkey, daha önce bir yazı yazmıştı. O da bu seçimde hile olacak demişti. ABD, daha önce de kara porpoganda yaptı. Dolayısıyla ABD için kışkırtma yapacağı bir zemin oluştu. Eğer yüzde 55-60 ile Sayın Erdoğan kazansaydı bu zemin oluşmazdı.
- Amerikan seçeneklerinin geçerli olmadığı bir sürece girdi Türkiye. Atlantik sistemi içinde Türkiye’ye çözüm yok. Atlantik sistemi içinde borca battık ve batmaya devam ederiz. Atlantik sistemi içinde bölünme tehdidi ve terörün artışıyla karşı karşıya geldik. Sistemin içinde terör meselesine de, vatan bütünlüğü meselesine de, güvenlik meselesine de bir çözüm görünmüyor. Burada çözümsüz olan Amerika’dır ve Amerika’nın tepesinde bulunduğu sistemdir. Sistemin dışına Tayyip Erdoğan’ın çıkma cesaretinde olmadığı, AK Parti içerisinde Amerika’nın kuvvetli gücü olduğu apaçık ortada. Tayyip Erdoğan’ın da onlardan kurtulacak adımları atamadığını görüyoruz. Bazen devrimcilikten söz ediyor ama lafta kalıyor. 
- Şu anda çözüm yok. 14 gün sonra yine çözüm olmayacak. Çünkü iki seçenek de çözümü temsil etmiyor. Bir tanesi Amerika'nın aleti olan Kılıçdaroğlu seçeneği. Erdoğan'ın da bir çözüm olmadığını 21 yıllık tecrübe ile artık öğrenmiş olmalıyız. Vatan Partisi yedi ateşten geçmiş, Türkiye'de süreci en iyi okuyan öncü partidir. Çözüm Vatan Partisi ile üretilir. Türkiye bu çözümü önümüzdeki süreçte keşfedecek.
# Doğu Perinçek # seçim # erdoğan # kılıçdaroğlu