PKK/HDP ve İyi Parti Brüksel'de buluştu

HDP ile aynı masada bulunmayacaklarını açıklayan İyi Parti, PKK'nın yasal uzantısı HDP ile Brüksel'de bir araya geldi. İYİ Parti - HDP buluşması Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor’un daveti üzerine yapıldı.

Türkiye'nin seçim sürecine girmesi partilerin yurt dışı ziyaretlerini hızlandırdı.

6'lı masa bileşeni CHP, İyi Parti, Deva Partisi, Gelecek Partisi ve masanın ortağı HDP, Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya geldi. 6’lı masanın ortakları, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor’un daveti üzerine buluştu.

Böylece “HDP ile aynı masada bulunmayız” açıklaması yapan İyi Parti de PKK’nın siyasal uzantısı HDP ile Brüksel’de bir araya geldi. Brüksel’de yapılan toplantıya ABD’ye 13 maddelik mutabakat için giden İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan da katıldı.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy da toplantının katılımcıları arasında yer aldı. Deva Partisi Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Koordinatörü Abdurrahman Bilgiç, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yardım da partilerini temsilen hazır bulundular.

Avrupa Parlamentosu Raportörü Amor, görüşmeye ilişkin sosyal medyadan paylaşım yaptı. Amor, “Friedrich-Ebert Vakfı’nın Türkiye Temsilciliği’nin düzenlediği Türkiye'den muhalefet partileri ve akademisyenlerden oluşan bir heyeti Avrupa Parlamentosu'nda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi. Amor, görüşmede Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri hususunda samimi bir bilgi alışverişinde bulunduklarını da kaydetti.

Toplantının sponsoru Friedrich-Ebert Vakfı da Türkiye'deki ayrılıkçı yapıları ve LGBT faaliyetlerini fonlamasıyla dikkatleri çekiyor. Friedrich Ebert Vakfı, Almanya’da “Ali’siz alevilik” siyasetlerinin de finansörleri arasında yer alıyor.

Vakfı‘nın Türkiye’de en yakın olduğu kurumların başında Soros bağlantılı TESEV geliyor.

# tesev # chp # İyi Parti # deva partisi # Gelecek Partisi # hdp # Soros