Selahattin Demirtaş'a bir ceza daha verildi

Terör tutuklusu HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’a yönelik suçlamaları nedeniyle bir ceza daha geldi. Demirtaş’ın toplam hapis cezası 8 yıl 5 ay oldu.

Terör tutuklusu HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’a yönelik suçlamaları nedeniyle bir ceza daha geldi. “Terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerini hedef göstermek” suçundan verilen ceza ile birlikte Demirtaş’ın toplam hapis cezası 8 yıl 5 ay oldu.

Terör tutuklusu HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yargı önünde hesap vermeye devam ediyor. Demirtaş'ın cezaları artıyor...

Son olarak Demirtaş’ın eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ı suçlamasıyla ilgili davadan karar çıktı. Davada mahkeme, Demirtaş’a “Terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerini hedef göstermek” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Böylelikle Demirtaş’a 3 ayrı davada verilen toplam hapis cezası 8 yıl 5 ay oldu.

Demirtaş’a İstanbul 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesince 7 Eylül 2018’de verilen ve istinaftan geçen 4 yıl 8 ay hapis cezası da Yargıtay tarafından onanmıştı. Bu ceza Demirtaş’a 7 Mart 2013’de İstanbul’daki Nevruz etkinliğinde yaptığı konuşmaya ilişkin verilmişti. Yargıtay’ın bu cezayı onamasıyla birlikte Demirtaş’a verilen hapis cezası da kesinleşmiş oldu.

Demirtaş, Ankara 44’üncü Asliye Ceza Mahkemesinde “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na Muhalefet” suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İstinaf mahkemesinin onayladığı bu kararın Yargıtay’daki temyiz incelemesi devam ediyor.

Demirtaş birçok suç kapsamında yargılanıyor. Yöneltilen suçlar arasında, “Terör Örgütü Propagandası Yapmak”, “Suç İşlemeye Alenen Tahrik Etme” ve “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” yer alıyor.

# selahattin demirtaş # halkların demokratik partisi