Soylu'dan Batı'ya uyuşturucu ve terör tepkisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MÜSİAD EXPO 2022’ye katıldı. Yaptığı konuşmada Batı’nın içinde bulunduğu krize değinen Soylu, İlk kez Batı'yı böyle yakaladık. Yönsüz, vizyonsuz, ne yapacağını bilmeyen bir şekilde yakaladık” dedi.

MÜSİAD EXPO Ticaret Fuarı 2022 kapsamında düzenlenen Gala Yemeği'nde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin ve dünyanın içinde bulunduğu süreci değerlendirdi. Soylu, konuşmasında Batı’nın çöküşüne işaret etti:

- İlk kez Batı'yı böyle yakaladık. Yönsüz, vizyonsuz, ne yapacağını bilmeyen bir şekilde yakaladık. İlk kez liderlerini kaht-ı rical bir halde yani yoksunluk içerisinde yakaladık

 Soylu Batı’ya hayranlık besleyenlere seslendi ve Batı’nın dünyaya terör ve uyuşturucu sorununu getirdiğinin altını çizdi:

- Batı'nın son 300 yıldır da dünyanın liderliğini alarak bir şekilde götürmeye çalıştığını anlatan Soylu, Batı'nın bu süre zarfında dünyaya savaşlar, küresel terör örgütleri, küresel uyuşturucu ticareti ve göç krizini hediye ettiğini belirtti.

 İçişleri Bakanı, Batı’nın terör örgütlerini beslediğini ve dünyaya yaydığını söyledi.

- Batı'nın, küresel terör örgütlerini, PKK'yı, DEAŞ'ı beslediğini ve büyüttüğü,Orta Doğu'yu karıştırdılar. Oradaki kardeşliği yeniden tesis etmek için biz uğraşıyoruz. Ege'de göçmen botlarında adını duymadığımız ülkenin garibanlarını ölümden kurtarmak için biz uğraşıyoruz. Kimse kusura bakmasın. Bunların bu dünyaya verecekleri kuş kadar aklı yoktur. Çözebilecekleri bir tane küresel sorun söz konusu değildir. Ne ekonomi alanında ne de başka bir alanda.


# müsiad # expo # süleyman soylu