Soylu'dan Fincancı'ya kimyasal silah tepkisi: 'Operasyon çocuklarını devreye sokuyorlar'

PKK’nın kimyasal silah yalanını savunan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya Vatan Partisinden tepki geldi. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Fincancı’nın PKK’nın psikolojik savaş harekatının emrinde olduğunu vurguladı, Türk hekimlerine çağrı yaptı.

PKK’nın kimyasal silah yalanını söylemlerine taşıyan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya tepkiler sürüyor.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Bursalı, Fincancı’nın PKK’nın psikolojik savaş harekatının emrinde olduğunu vurguladı:

- Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, PKK’nın psikolojik savaş harekatının emrindedir! Vatan Partisi olarak, CIA tezgahlarında üretilen Kimyasal Silah yalanının gerçek dışı olduğunu biliyoruz. Türk Ordusu’na kefiliz. Yalanları PKK'yı kurtaramayacak.

 Bursalı, Türk hekimlerine çağrı da yaptı. “Hekimlerimiz artık bu yöneticileri sırtında taşımamalıdır” dedi:

- Şebnem Korur Fincancı ezilen, ölen, hendeklere gömülen PKK’nın yanında, Türkiye'ye ihanet mevzisindedir. Hekimlerimiz artık bu yöneticileri sırtında taşımamalıdır! TTB, PKK'nın psikolojik savaş memurlarının değil, Türk hekiminin örgütüdür.

 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da PKK’nın kimyasal silah yalanına tepkisini dile getirdi. Bu iftiraların PKK’lı teröristlere zaman kazandırmak için atıldığını söyledi:

- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Hukuki süreç başladı. Bunu yapanlar, hesabını yargı önünde verecekler. Bu Türkiye'ye, Türk Silahlı Kuvvetlerine atılan büyük bir iftiradır, bühtandır. Böyle bir şey asla ve kat'a söz konusu değildir. Bu iftiralar teröristler biraz daha zaman, zemin kazansın diye ortaya atılmaktadır.

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Avrupa ve ABD’nin gücü yetmeyince operasyon çocuklarını devreye soktuklarını kaydetti:

- Bir kimyasal silah iftirası, bu alçakça iftirayı atıp, PKK'nın propagandasını yapmaya yeltendi. terörle mücadelemiz sadece terör örgütlerini değil, terör örgütlerinin destekçilerini de rahatsız etmektedir. Avrupa ve Amerika gücü yetmeyince operasyon çocuklarını devreye sokmaktadır.

 Ankara’da avukatlar da PKK’nın yalanına sarılan TTB Başkanı Fincancı’ya tepki göstermek için basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Avukat Mikail Yılmaz, TTB'nin kapatılması gerektiğini belirterek Ermeni soykırımı ve Afrin harekatı hakkında yapılan açıklamaları hatırlattı.

# Şebnem Korur Fincancı # vatan partisi # hulusi akar # içişleri bakanlığı # süleyman soylu # Türk Tabipleri Birliği