Semra Güzel'in vekilliğinin düşürülmesi için komisyon kuruldu

Yasama dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel için Meclis Karma Komisyonu toplandı. Tutuklu yargılanan HDP’li Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesi için Hazırlık Komisyonu kuruldu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in vekilliğinin düşürülmesi için süreç işliyor.

PKK’lı terörist Volkan Bora ile samimi fotoğrafları ortaya çıkan HDP’li Güzel’in yasama dokunulmazlığı Meclis tarafından kaldırılmıştı. İfadesi alınmak üzere çıkarılan davetiyeye cevap vermeyen ve adresinde bulunamayan Güzel hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

“Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen HDP’li Güzel, 2 Eylül'de İstanbul'dan Edirne'ye giderken yakalandı.

Semra Güzel’in “Devamsızlık gerekçesiyle” vekilliğinin düşürülmesi için Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonlarından oluşan Karma Komisyon toplandı. Toplantıda Hazırlık Komisyonu kurulmasına karar verildi. Kurulan dördüncü hazırlık komisyonuna üç Ak Parti, bir CHP ve bir HDP'li milletvekili seçildi.

Bir ay içinde Hazırlık Komisyonu, devamsızlık raporunu hazırlayarak Karma Komisyona sunacak. Karma Komisyonda görüşülecek rapor Genel Kurul'a sevk edilecek. Genel Kurul'da HDP’li Güzel ya da HDP'li bir milletvekili savunma yapacak. Ardından Güzel'in milletvekilliğinin düşürülmesi oylanacak.

Karma Komisyondaki görüşmelerde söz alan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Güzel ile ilgili kararın daha önce verildiğini iddia etti. Beştaş, "Vekilimizin fotoğrafını 4 yıldır dosyada tutup, işlem yapmayıp, kendilerine göre zamanı geldiğinde kamuoyuna servis eden iktidar, o gün bir linç kampanyasına karar vermiştir” dedi.

HDP’li Beştaş, konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu da hedef aldı. Operasyonla yakalanan ve tutuklanan Güzel'in gözaltına alınma usulüne ilişkin “Gözaltına alma senaryosunun yazarı Soylu” ifadelerini kullandı. Beştaş, HDP’li Güzel’in bir kumpasla gözaltına alındığını öne sürdü.

# hdp # Semra Güzel # komisyon