CHP'li Tanrıkulu ve HDP kimyasal silah iddiasına kalkan oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığı iddiasına CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, terör tutuklusu Selahattin Demirtaş ve HDP destek verdi. İddialara Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Vatan Partisi ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten ise tepki geldi.

 Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK’lı teröristlere karşı kimyasal silah kullandığı iddialarına CHP ve HDP’den destek geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Vatan Partisi ve AK Parti ise tepki gösterdi.

Türkiye'nin SİHA üretmesine karşı olan, PKK’lı teröristlerin cenazelerinde boy gösteren CHP'nin İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu kimyasal silah iddiasına kalkan oldu:

- Kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin görüntüleri izledim. Kimyasal silah insanlığa karşı bir suçtur. Yarın itibariyle iddialara dayanak olan görüntülerin doğruluğu üzerine soru önergemi Meclis gündemine sunacağım. Bu iddialar karşısında açıklama yapılmamış olması ilginç.

 HDP Merkez Yürütme Kurulu da yalana ortak oldu. Terör tutuklusu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ da muhalefete sessiz kalmayın çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise iddialara ilişkin "Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet ve İstihbaratımız, terör örgütünün oksijenini kestikçe yeni iftira kampanyalarına başvuruyorlar” dedi.

”CIA TEZGAHLARINDA ÜRETİLİYOR”

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı da “Ordumuza yönelik kimyasal silah yalanları, Türkiye’ye açıktan yönelen emperyalist saldırıların parçasıdır” ifadelerini kullandı:

- Yalanın zamanlaması, yalanı dile getiren kuvvetlerin varlığı her şey bu gerçeği ortaya koymaktadır. CIA tezgahlarında, ABD derin devlet aygıtları tarafından bu yalanlar milli devletimizi mahkum etmek, terörle mücadelenin haklı ve meşru zeminini ortadan kaldırmak için üretilmektedir. CHP, PKK-HDP ile aynı yerden Türkiye’ye saldırmaktadır. Türk Tabipler Birliği de söz konusu Türkiye düşmanlığı olunca harekete geçmiştir. Bu yalanlara en büyük cevap, terörün kökünü kazıyarak olur. Terörün kökünü kazımak için Suriye ile derhal işbirliği yapalım.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kimyasal silah iftirasına karşı çıktı. Çelik, “Türk Silahlı Kuvvetleri’ni kimyasal silah kullanmakla suçlayanlar, alçak bir iftira şebekesinin parçasıdır” ifadelerini kullandı.

# Türk Silahlı Kuvvetleri # kimyasal silah # chp # Sezgin Tanrıkulu # selahattin demirtaş # hdp # ak parti # vatan partisi # İbrahim Kalın