MSB kimyasal silah iddialarını yalanladı

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kimyasal silah kullandığı iddialarını yalanladı. Bakanlığın yazılı açıklamasında “İddialar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır” denildi.

 KİMYASAL SİLAH İDDİALARI YALANLANDI

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK’lı teröristlere karşı kimyasal silah kullandığı iddiaları Milli Savunma Bakanlığı tarafından yalanlandı. Bakanlığın yaptığı yazılı açıklamada iddiaların tamamen asılsız ve gerçek dışı olduğu vurgulandı:

- Daha önce defalarca açıklandığı gibi Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından uluslararası hukuk ve anlaşmalarca yasaklanmış mühimmat kullanılmamaktadır. Bu tür mühimmat Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunmamaktadır.

”TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BEYHUDE ÇIRPINIŞLARIDIR”

 Açıklamada bu dezenformasyon çabalarının çökme noktasına gelen terör örgütü ve yardımcı olanların boşa çırpınışları olduğu da belirtildi:

- Tüm bu dezenformasyon çabaları Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kararlı mücadelesi sonucu çökme noktasına gelen ve bulunduğu zor durumdan kurtulmak için yalan ve ahlak dışı yollarla çıkış arayışında olan terör örgütü ve müzahirlerinin beyhude çırpınışlarıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri terörle mücadelesini en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürdürmeye azimli ve kararlıdır.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise iddiaların sahibi olan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlarından açıldı.

# Milli Savunma Bakanlığı # Türk Silahlı Kuvvetleri # kimyasal silah # Türk Tabipleri Birliği # Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı