Süleyman Soylu: Amerikan Büyükelçiliği'nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 kişinin öldüğü 81 kişinin yaralandığı İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı sonrası açıklamada bulundu. Soylu ABD Büyükelçiliği'nin taziye mesajını kabul etmiyoruz dedi. 

İçişleri Bakanı Soylu, Taksim'de patlamanın olduğu bölgeden önemli açıklamalarda bulundu. Soylu "Olayın nereden kabul edildiğini biliyoruz. Biz bize verilen mesajı biliyoruz" dedi. İçişleri bakanı 6 kişinin öldüğü 81 kişinin yaralandığı patlama için ABD Büyükelçiliğinden gelen taziye mesajını kabul etmediklerini söyledi. 

Terör örgütlerine ABD senatosundan yardım yapıldığını belirten İçişleri Bakanı, Amerika ile müttefikliğin tartışılması gerektiğini vurguladı. Saldırıyı yapan PKK'lı teröristlerin yakalanmadığı takdirde Yunanistan'a kaçacaklarını bildiren Soylu açıklamasına şöyle devam etti:

"Nasıl ve ne şekilde kordine edildiğini bildiğimiz bir terör yapısı ile karşı karşıyayız. PYD'yi orada kim besliyorsa, PKK'ya kim iç istihbarat sağlıyorsa faili odur. Çok fazla tartışmanın bir anlamı yoktur. Şunun bilinmesini isteriz, aldığımız bu mesaja çok güçlü geri mesaj vereceğiz. "

 Süleyman Soylu Mersin ve Taksim saldırıları talimatlarının Münbiç ve Kobane'den verildiğinin çok açık olduğunun altını çizdi ve ekledi:

"Karşımızdaki şer cephesinin ve terörist destekçilerini çok net bir şekilde biliyoruz. Milletimizle el birliği içerisinde hep birlikte aşacağız. Terör örgütleri ve teröristlerin eylem planlarının arkasındakileri kişilerin karartılmasına izin vermeyeceğiz."
# İstanbul # İçişleri Bakanı Süleyman Soylu # Süleyman Soylu PKK açıklaması # süleyman soylu abd açıklama # süleyman soylu terör konuşması