Van'da PKK operasyonu: Sığınaklar imha edildi

Van'da terör örgütü PKK'ya ve kaçakçılara yönelik başarılı operasyonlar gerçekleştiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen yıl 150'nin üzerinde sığınak tespit etti, çok sayıda silah, binlerce fişek, yüklü miktarda yaşam malzemesi ele geçirdi.

Başta terörle mücadele olmak üzere, yasa dışı geçişlerin önlenmesi, uyuşturucu ve kaçakçılığın önlenmesi konusunda 7 gün 24 saat esasıyla görev yapan jandarma ekipleri huzur ve güvenliği sağlamak için çaba gösteriyor.

Geçen yıl başarılı operasyonlar sonucu Tendürek Dağı bölgesini terörden arındıran, güvenlik güçleri, teröristlerden temizlenen bölgeleri gezerek tespit ettiği sığınak, barınak gibi yaşam alanlarını da imha ediyor.

Yüksek tepelerde, derin vadilerde, kayalık alanlarda olumsuz hava koşullarına rağmen görevlerini aksatmayan jandarma timleri, teknolojinin de her türlü imkanını kullanıyor.

Güvenlik güçleri, son olarak Van, Şırnak ve Siirt illerinin sınırlarının kesiştiği bölgede kapsamlı kış operasyonu başlattı.

Helikopterlerle indikleri bölgeyi zorlu arazi koşullarına rağmen karış karış gezen timler, tespit ettiği yeni sığınakları, içindeki yaşam malzemeleriyle imha etti.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen yıl kent genelinde yürüttüğü başarılı operasyonlarla tespit ettiği 150'nin üzerinde sığınak ve barınağı kullanılamaz hale getirdi.

Operasyonlarda 65 kalaşnikof, çeşitli silahlara ait 160 bine yakın fişek, 120'nin üzerinde el bombası, 3 roketatar silahı, 80 roketatar mermisi, 76 el yapımı patlayıcı düzeneği, 60 kilogram TNT kalıbı ve pek çok mühimmat ele geçirildi.

Ayrıca tonlarca yaşam malzemesi ele geçiren jandarma ekipleri, delil niteliği taşıyan malzemelere el koydu, diğer malzemeleri de imha etti. Ekiplerin bölgedeki operasyonları devam ediyor.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# pkk # Türk Silahlı Kuvvetleri # van il jandarma