Vatan Partisi’nden Bursa'da atılım: Emin Adanur ve yüzlerce vatandaş Vatan Partisi'ne katıldı

Bursaspor Eski Başkanı, İş insanı Emin Adanur ve yüzlerce vatandaş 5 Şubat'ta yapılan törenle Vatan Partisi'ne katıldı.

  • Bursa Ramada by Wyndham Otel’de düzenlenen üye katılım törenine Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak ve MYK üyesi Şule Perinçek’in katıldı.

(Soldan sağa) Vatan Partisi Bursa İl Başkanı Dilek Çınar, İş İnsanı ve Vatan Partisi Üyesi Emin Adanur, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak, Vatan Partisi MYK Üyesi Şule Perinçek

Perinçek, Gemlik gişelerinde kendisini karşılayan yüzlerce araçlık konvoyla Bursa'ya geldi. Salona girişinde ise Mehter takımı eşliğinde vatandaşlar karşıladı.  İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan törende Mabel Sahne Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı. Törende Bursaspor taraftarları Doğu Perinçek’e yakınlarının atkısını hediye etti.

İl Başkanı Dilek Çınar'ın açılışı yapmasının ardından Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve İş İnsanı Emin Adanur konuşma yaptı. Konuşmaların ardından yeni katılan üyelere rozetleri takıldı. 

Törende üye olanlara rozetlerini; Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak ve MYK Üyesi Şule Perinçek taktı.

  • Vatan Partisi yöneticilerini Bursa'da vatandaşlar yolda karşıladı. Oluşturulan uzun araç konvoyuyla üye katılım törenine gidildi.
  • Üye katılım töreninin düzenlendiği otelin önünde Mehter Takımı gösteri sundu.

  • Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Vatan Partisi Bursa Üye Katılım Töreni'nin düzenlendiği salona geldi. 
  • Vatan Partisi Bursa Üye Katılım Töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

  • Üye katılım töreninde açılış konuşmasını Vatan Partisi Bursa İl Başkanı Dilek Çınar yaptı. Dilek Çınar'ın konuşması şu şekilde:
- Vatan Partisi’nin fedaileri, kıymetli misafirlerimiz, hemşerilerimiz hepiniz hoş geldiniz. Bereketli topraklardayız, Bursa Ovası’ndayız. Bursa ovasının bereketi işte bu salonun coşkusundan, doluluğundan hatta gelirken yoldaki konvoyun heyecanından da anlaşılıyor. Bursa Ovası bereketli bir ova. İpekyolu’nun Asya’daki son durağı, Bursa. Burası ipeğin ve çeliğin başkenti. Her konuşmamızda böyle söylüyoruz. İpeğn ve çeliğin başkenti burası. Burası ipek gönüllü ama çelik gibi disiplin insanların diyarı. Kaplıcalarıyla, çınarlarıyla, türbeleriyle, camileriyle, surlarıyla, zeytiniyle, kestanesiyle, şeftalisiyle Uludağ’la, takımıyla, taraftarıyla. Nazım’a maphus, Orhan’a mahsus olmuş bir kentimiz, Bursa Kalesi burası. Burası kadim topraklar. Kadim toprakların üzerindeyiz. 1920 yılında Bursa işgal edil. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kürsüsüne bir siyah örtü serdiriyor Mustafa Kemal Atatürk. Ta ki 1922'de Bursa’nın işgali sona erene kadar o meclis kürsüsünde bu örtü o. Örtü kalıyor. Bu örtünün sevilmesi boşuna değil. İstiklâl şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da "benim hakkım sus ey Bülbül, senin hakkın değil matem" diyor Bursa’nın işgaline karşı. Bursa Türkiye’nin kalp yağı. Biz öyle adlandırıyoruz.
- Artık bu kadim topraklar hakkıyla yönetilecek. Çünkü Vatan Partisi’nin iktidarı geliyor. Yeşille beyazın birbirine en çok yakıştığı yerdir Bursa. Ama bizim yeşilimizi elimizden almak isteyenler var. Bizim tarımımıza ket vurmak, çiftçimizi borçlandırmak isteyenler var ve borçlandıran. Var. Kestanemizi, şeftalimizi ve zeytinimizi ürettirmek istemeyenler var. Çiftçimizin elindeki tarlalara kadar almak isteyenler var. Müjdeyi. Geliyoruz onların devri bitti. Onların sonu göründü. Bursa Türkiye’nin en verimli tarım ovalarına sahip. Bursa Ovası’nda ekeceğiz. Bursa ovasında biteceğiz. Bursa ovasında üreteceğiz. Bursa Türkiye’nin üretim üssü. İşçimize, sanayicimize, esnafımıza, üreticimize söz veriyoruz. Ekmek teknelerimizi kapattırmayacağız. Tek tek kepenk kapatan esnafımıza sesleniyoruz: Vatan Partisi’ne yetkiyi verin. Bursa yeniden tekstilin başkenti yapalım.
- Fedakâr gençliği. Bir gençlik düşünün ki şehrinin uğrunda tüm engelleri yıkmaya hazır. Ama o gençliğin şimdi işi yok. Çünkü torpil düzeni. Birileri cebini dolduruyor. Rüşvet düzeni sarmış etrafı. Ankara’da sırtını, dayısına yaslayan tezgahını kuruyor. O tezgahları dağıtacağız. Namussuzun namusluyu, ahlaksızın ahlaklıyı ezdiği düzene son vereceğiz. Bugün bu salonun yalnızca Bursa’ya değil Türkiye’ye vereceği mesajlar var. O mesajlardan en önemlisi Vatan Partisi'nin günlerinin geldiğidir. Tarih bizi göreve çağırıyor. Doğal gazı bile döşenmeyen evlerden, garaj altından, Yavuz Selim’den, köylerden, dağ ilçelerinden çıktık, geldik. Evet Nilüfer’in ışıklı yollarından geçtik. Ama işsiz bir genç kalmasın diye adam kayırma, köşe dönmecilik son bulsun diye.

  • Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek törende bir konuşma yaptı. Perinçek'in konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:
- Bursa kurucu kent. Kurucu başkent ve ipeğin, çeliğin kenti. İnsanlığa karşı ipeğiz. Ama yurdumuza, ekmeğimize, aşımıza, üretimimize göz dikenlere karşı çeliğiz. İpeğin ve çeliğin yetiştirdiği siz öncüleri çok önemli görevler bekliyor.
- Önümüzde kurucu görevler var. Mevcut sistem bitti. Üreticiyi kambur ilan eden, Atlantik'ten dayatılan sistemin sonuna geldik.
- Önümüzde üreticilerin milli hükümeti var. Türkiye böyle bir dönüm noktasına geldi. Bursa'da toplanmamız son derece anlamlıdır.
- ABD'de Türkiye için kanlı senaryolar üretiliyor. Kurucular aynı zamanda çöken sistemle göğüs göğüse gelmişlerdir. Bursa'dan çıkan kuruculuk İstanbul'un köhne sisteminin kapılarına dayandığı zaman Fatih Sultan Mehmet diyor ki "Ya ben Konstantine'yi alırım ya Konstantineyi beni alır".
- Şimdi bugün de o çöken Bizans ile Atlantik sistemiyle öyle bir cepheleşme içindeyiz. Ya biz Atlantik sistemini yıkarız ya da Atlantik sistemi bizi yıkamayacaktır.
- Tarih bize yürü diyor. Tarihin yürü dediği partiyiz. Vatan Partisi de bu amaçla, yani Atatürk Devrimi temelinde, üretim devrimini yapmak için tarihin pususundan çıkıyoruz, tarihin sahnesihe çıkıyoruz. Bursa'da bu çeliğin ve ipeğin kentinde kurucu amaçlarla tarihin sahnesine çıkıyoruz.
  • İş İnsanı Emin Adanur Vatan Partisi'ne katıldı. Emin Adanur'a rozetini Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek taktı.

Vatan Partisi'ne katılan İş İnsanı Emin Adanur'a rozetini Vatan Partisi Genel BAşkanı Doğu Perinçek taktı.

Vatan Partisi'ne katılan İş İnsanı Emin Adanur yaptığı konuşmada şunları söyledi:

- Hayatta her şey bir fikirle başlar. Bir fikirle devletler kurulur, bir fikirle devrimler yapılır, bir fikirle dağlar delinir, velhasıl bir fikirle yaşar insanlar. Hayatım boyunca hep fikir sahibi bir insan oldum. Fikirlerimi hayata geçirebileceğim alanlar yaratmaya çalıştım. Başarısızlıkları da başarıyı da tattım. Kimi zaman battık kimi zaman çıktık. Fikir üretmekten, hayal kurmaktan hiç vazgeçmedik. Kendi namımıza değil, ülkemize değer katmaya çalıştık. Bana neden Vatan Partisi diye soracak olurlarsa işte bu yüzden derim. Vatan Partisi’nin kapısının eşiğinden adım attığımda kendimi, fikirlerimi ve hayallerimi özgürce gerçekleştireceğim yerde hissettim. Bizim fikrimiz de hayalimiz de milletimizin refahı ve vatanımızın bağımsızlığı için. Bugün vatanseverlerin, öncülerin arasına katılma şerefine nail olduk. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Doğu Perinçek gibi bir devlet adamının önderliğinde hakikate sadakatle, bilimi rehber ederek yürümek benim için şeref madalyasıdır. Genel Başkanımızın yakamıza taktığı rozet, göğsümüze bir nakış gibi işlenmiştir.

- İşsizlerimize, kenara itilmiş yoksul halkımıza, Uludağ’ın eteklerinde kestane üreten köylümüze, Gemlik’in zeytincisine, Mudanya’nın balıkçısına, Türkiye üretsin diye gecesini gündüzüne katan sanayicimize, işçimize, çarşılarımıza, esnafımıza, pazarcımıza, sıcacık yuvalarımızı inşa eden inşaat işçilerine, mühendislerimize, yeşille beyaza tutkun Bursaspor taraftarına, Bursa ovasının tertemiz yürekli gençlerine söz veriyoruz! Türkiye’ye değer katmak için çok çalışacağız. Gelin, beraber ülkemiz için çalışalım. Bugüne kadar neyi başardıysam çok çalışarak başardım. Şimdi Vatan Partisi’nde çalışmaktan büyük onur duyuyorum. Genel Başkanımızın arkadaşlık üzerine bir yazısında okuduğum şu ifadeler beni çok etkilemişti: ‘Arkadaşlık, insanlığın en derin kavramı. Arkadaşlık, başı sonu olmayan bir duygu. Arkadaş, en büyük mutluluk kaynağımız.’ Benim de bugüne kadar biriktirdiğim en büyük servetim arkadaşlarımdır. Ne mutlu ki bana bu çatı altında arkadaşlarımla beraber arkadaşlığın dünyasını kurmak için çalışacağım.

# Bursa # vatan partisi # bursa