Doğu Perinçek: "Niçin ABD Ege kıyılarına sığınak yapıyor?"

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek Savaş Senaryoları Konferasında konuştu. Perinçek, "ABD ege kıyılarında Türkiye'ye bakan Yunanistan sahillerinde üsler kuruyor buraya yığınaklar yapıyor. Askeri hava saldıraları için filolar yerleştiriliyor. Ayrıca kara savaşı içinde tank birlikleri yerle

Savaş Senoryaları Konferasında konuşan Dr. Doğu Perinçek, ABD'nin Ege kıyılarında üsler kurduğuna ve orada savaş olacağını bütün dünyanın konuştuğunu söyledi. Amerika'nın neden Ege kıyılarına sığınak yaptığını şöyle açıkladı: 

"Niçin ABD Ege kıyılarına o kadar yığınak yapıyor? Bu yaşadığımız süreçle alakalı Türkiye 2014-2015 yılından bu yana Atlantik sisteminden kopuyor Asya'ya yerleşiyor. Bu coğrafi bir yerleşme değil. Asya bugün yükeselen bir uygarlık. Asya uygarlık birikiminin olduğu bir kıta" 

 Bütün dünyanın Doğu Akdeniz'de savaş senaryolarını tartıştığını söyleyen Perinçek şunları ekledi:

Türkiye 2015'den beri Amerika'ya karşı dolaylı bir savaş yürütüyor. 24 Temmuz 2015 yılında TSK, PKK'yı Hendekleri gömme harekatını başlattı. Arkasından 15 Temmuz 2016 yılında Amerika buna bir darbe ile yanıt vermeye kalkıştı. 15-16 Temmuz gecesi Türkiye Amerika gladyosunu o gece Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Türk Halkı ile onu gömdü.
# amerika # ABD Yunanistan tatbikat # Doğu Perinçek # Doğu Perinçek ABD