Filenin Sultanları kazandı! Son şampiyon Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan ile bugün Brüksel'de kozlarını paylaşarak, son şampiyon İtalya'yı mağlup ederek finale yükselmeye hak kazanmıştı. Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Sırbistan Kadın Voleybol Takımı 3-2 yenerek şampiyon oldu.

Filenin Sultanları kazandı! Son şampiyon Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı
Filenin Sultanları kazandı! Son şampiyon Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası yarı final maçında İtalya karşılaşmış, İtalya karşısında da 3-2 galip gelerek finalde oynamaya hak kazanmıştı. 

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Belçika'nın Brüksel şehrinde Sırbistan Kadın Voleybol Takımı ile kozlarını paylaştı ve 3-2 Sırbistan Kadın Voleybol Takımını yenerek son şampiyon olmaya hak kazandı.

2023 CEV Avrupa Şampiyonası final maçı, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Paleis 12 Salonu'nda (TSİ) 21.00'de başladı. Mücadele TRT 1'den canlı yayınlandı. 

filenin sultanları

A Milli Kadın Voleybol Takımı başarı üstüne başarı elde ederek, yarı finalde son Avrupa Şampiyonu İtalya'yla 1 Eylül Cuma günü karşılaşmış, İtalya'yı 3-2 mağlup ederek adını finale yazdırmıştı.

Sonuncusu 2021'de olmak üzere tarihinde 3 kez Avrupa şampiyonu olan İtalya, yarı finale set dahi vermeden 7 maçını da kazanarak gelmişti. İtalya, grup maçlarının yanı sıra son 16'da İspanya'yı, çeyrek finalde ise Fransa'yı 3-0'la geçmişti.

son kadın voleybol şampiyonu

 ÜST ÜSTE 15.GALİBİYET

Filenin Sultanları, resmi maçlarda üst üste 15. galibiyetini aldı.

FIVB Milletler Ligi'nde altın madalya alan ve bu organizasyonda son 7 maçını kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda da sahaya çıktığı 9 maçı da galip bitirdi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü kez finalde oynamaya hak kazadı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2003 ve 2019 tarihlerinde finale yükselmeye hak etmiş, A Milli Kadın Voleybol Takımı, bu iki maçı da kaybederek gümüş madalya elde etmişti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Belçika'nın Brüksel şehrinde Sırbistan Kadın Voleybol Takımı ile finalde kozlarını paylaşarak Avrupa'nın son şampiyonu olmaya hak kazandı.

# 2023 CEV Avrupa Şampiyonası # spor # voleybol # filenin sultanları # Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı