Dünya'nın en pahalı kılıcı: İslam nesnesi için dünya rekoru!

Dünya'nın en pahalı kılıcı olarak satılmış Tipu Sultan'ın kılıcı şu ana kadar rekoru elinde tutuyor. Londra'da Müzayede'de 17.5 milyon dolara satıldı. Bu sadece tek bir kılıç için ödenen en yüksek fiyatı kırmakla kalmıyor, aynı zamanda İslam nesnesi için dünya rekoru!

Dünya'nın en pahalı kılıcı: İslam nesnesi için dünya rekoru!
Dünya'nın en pahalı kılıcı! İslam nesnesi için dünya rekoru!

Dünya'nın en pahalı kılıcı diye google araması yaparsanız, Kılıç Ansiklopedisi listesini 18. Yüzyıl Boateng Sabre olarak şimdiye kadar satılan Dünya'nın en pahalı kılıcı olarak bulacaksınız. Başlangıçta 2006'da 5,93 milyon dolara ve 2008'de 7,7 milyon dolara olmak üzere iki kez müzayedede satıldı. Qing hanedanının Çin imparatoru Qianlong'u ima eden süslemeler ve yazıtlar içeriyor.

Tipu Sultan'ın efsanevi yatak odası kılıcı Londra'daki Bonhams İslam ve Hint Sanatları müzayedesinde satıldı. 1.500.000-2.000.000 £ arasında olduğu tahmin edilen ödüllü kılıç, Londra'daki satışta rekorları kırarak 14 milyon £ 'a (17.5 milyon ABD Doları) ulaştı. Peki onu bu kadar değerli yapan ne?

Dünya'nın en pahalı kılıcı: İslam nesnesi için dünya rekoru! - Resim : 2

DÜNYA'NIN EN PAHALI KILICININ ÖZELLİKLERİ

DÜNYA'NIN EN PAHALI KILICINDA ÜSTÜN İŞCİLİK

Bonham'ın web sitesine göre, bir müzayedeci ve İslam ve Hint Sanatı Başkanı Oliver White, kılıç hakkında şunları söylemişti:

- Olağanüstü bir işçilik

White'ın kılıcı "benzersiz ve son derece arzu edilir" olarak tanımlamasının nedeni budur. Müzayedeyi bitirdi.

Mysore Kaplanı olarak bilinen Tipu Sultanı, Hindistan'daki Mysore Krallığı'nın 18. yüzyıl hükümdarıydı. Tarihte İngiliz sömürgeciliğine karşı şiddetli direnişiyle tanınan, yeni teknolojileri kullanmasıyla ünlüdür. Tipu Sultanı , kolonizasyonun öncüsü olan İngiliz donanmasının bir uzantısı olarak görülen komşu devletlere ve Doğu Hindistan Şirketi'ne karşı roket topçularının kullanılması da dahil olmak üzere çeşitli askeri yenilikler ve ekonomi politikaları yarattı.

Dünya'nın en pahalı kılıcı: İslam nesnesi için dünya rekoru! - Resim : 3

DÜNYA'NIN EN PAHALI KILICINA SAHİP TİPU DÜŞTÜĞÜNDE HİNDİSTAN'DA DÜŞTÜ

4 Mayıs 1799'da Dördüncü Anglo-Mysore Savaşı sırasında, Seringapatam'ın başkenti (şimdiki Srirangapatna) İngiliz kuvvetlerinin eline geçerek Tipu Sultan'ın savaşta ölümünden sonra yönetiminin sonunu getirdi. Saltanatı sona erdiğinde, kılıcın menşeinin izlenebildiği Dördüncü İngiliz-Mysore Savaşı da sona erdi. Bonhams İslam ve Hint Sanatı Grup Başkanı Nima Sagharchi, bu zengin mirasla kılıcın tarihinin "olağanüstü" olduğunu söyledi.

Bu benzersiz silah, ikonik silah için "sıcak bir yarışma" olarak tanımlanan olaya katılan, antika alıcılar için çalışan iki telefon teklif sahibinin dikkatini çekti. Bonhams, envantere kılıcın Tipu'nun kişisel cephaneliğinin tartışmasız bir parçası olduğunu vurgulayarak şunları yazdı:

- Hükümdarla kanıtlanmış kişisel bir ilişkisi olan silahların en iyisi ve en önemlisi

 Dünya'nın en pahalı kılıcı: İslam nesnesi için dünya rekoru! - Resim : 4

DÜNYA'NIN EN PAHALI KILICI O HÜKÜMDARINDI

Tipu Sultanı'nın kılıcı rekorlar kırmaya devam ederken onu eşssiz kılan bir özellikte Babür kılıç ustaları tarafından üretilmesidir. Bıçakta "Hükümdarın Kılıcı" yazılıdır ve kabzada "Tanrı'nın beş niteliğini ve Tanrı'yı ​​adıyla çağıran iki duayı tasvir eden zarif bir şekilde işlenmiş altın kaligrafi" vardır. Silah Hindistan'da dövülürken, bıçağı 16. yüzyıl ithal Alman örneklerinin tasarımını yansıtıyor.

Tipu Sultanı'nın kılıcı 1799'yılında, İngiliz kuvvetlerinin komutanı Tümgeneral David Baird'e birliklerinden, "komuta ettiği saldırıdaki cesaretine ve davranışına büyük saygı duyduklarını" göstermek için sunulduğu ve ölümün görüldüğü biliniyor. Tipu Sultan'ın. Tipu'nun Hindistan, Karnataka, Srirangapatna'da bulunan ve babası Hyder Ali ve annesi Fatima Begum'un mezarlarının da bulunduğu Gumbaz'a gömüldüğüne inanılıyor.

Tipu Sultanı'nın kılıcı tarihini merak edenler bu önemli tarihi mekanı ziyaret edip, Tipu Sultan'ın hayatı ve mirası hakkında bilgi ediniyor. Bu tarihi mekan, binlerce ziyaretçi tarafından her yıl ziyaret edilmektedir. Ancak, efsanevi savaşçının kılıcı artık isimsiz bir milyarderin özel koleksiyonunda kaybolacak ve belki de bir daha hiç görülmeyecek.

# tarih # islam dünyası