Doğu Perinçek'ten Altılı Masa'nın açıklamalarına tepki: "Burada Amerika'nın dalkavukluğu var"

Altılı Masa'nın ortaklarından Türkiye düşmanı hamleler peş peşe geldi. Kılıçdaroğlu TSK'nın komutanlarını hedef alırken Babacan ve Davutoğlu'nun hedefinde ise Türk tanımı ve Türkçe vardı. Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek, bu açıklamalara sert tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komutanlarını hedef aldı. Komutanları hedef alan açıklamasında Kılıçdaroğlu, "Siyaset yapmak istiyorlarsa sıralansınlar Erdoğan'ın arkasına, Perinçek'e de takılsınlar. Erdoğan artık o dünyaların adamı" ifadelerini kullandı. 

Altılı Masa'nın bir diğer ortağı DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin eylem planını açıkladı. Açıklamada, Anayasa'nın 66. Maddesi'ni tartışmaya açtı. Anayasa'daki "Türk Milleti" tanımını hedef alan Babacan, bu tanımı değiştireceklerini belirtti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise, anadilde eğitim açıklaması yaptı. Anadilde eğitimi parti programına aldıklarını belirten Davutoğlu, "Kürtçe'ye bu toprakların has dili olarak gereken önem gösterilecek" ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da yayınlanan Çıkış Yolu programında Altılı Masa'dan peş peşe gelen açıklamalara tepki gösterdi. Perinçek, "Demek ki Amerika Türkiye'ye karşı, bir türlü müdahale etmeye hazırlanıyor" dedi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına "Bu Amerika'nın Türkiye'ye karşı şiddet kullanacağının iç cephedeki işareti" dedi.

Babacan'ın açıklamaları için de Perinçek, "Anayasa'dan Türk tanımını çıkartınca elde ne kalıyor? Türkiye vatandaşıyla bu vatanı savunamazsın. Kalabalıkla vatan savunamazsın. Vatan Partisi 'Türk de bizi Kürt de biziz' diyor. Millet kavramı ne için? Bütün Türkiye'de yaşayan insanların eşit olması için" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun anadilde eğitim açıklamalarına Perinçek, "Kürtçe öğrenmek gibi bir talep yok. Öyle öğretmen olunmaz, general olunmaz, siyasetçi olunmaz. Türkiye'de herkesin anadili Türkçe. Bugün Kürt kökenli vatandaşlarımızın bildiği dil de Türkçe." ifadelerini kullandı.

# Çıkış Yolu # Doğu Perinçek # ali babacan # Ahmet Davutoğlu # kemal kılıçdaroğlu # vatan partisi # deva partisi # Gelecek Partisi