Çıkış Yolu - 30 Mayıs 2023

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çıkış Yolu programında Türkiye'nin ve dünyanın gündemini değerlendirdi. Perinçek, seçimlerle ilgili, "Türkiye bu seçimde köklü bir çözüm üretemedi, yalnız Amerika'nın planını bozdu" değerlendirmesinde bulundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çıkış Yolu programında Türkiye'nin rotasını çiziyor.

Perinçek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın neden seçimi kazandığını aktardı. Perinçek, "Tayyip Erdoğan bu seçimde, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, ay yıldızlı bayrağı arkasına aldı" ifadelerini kullandı.

Perinçek, "Toplum, ay yıldızın, Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, vatan bütünlüğünün yanında ve emperyalizmin karşısında yer aldı" dedi.

Perinçek, bu seçimde Atatürk'ü yanına alanların kazandığını belirtti. Perinçek, CHP'nin Atatürk bayrağını açarak seçime girmediğini belirtti. AK Parti'nin ise Atatürk temalarıyla seçimlere girdiğini aktardı.

Perinçek, Atatürk mevzisinin rakı içmek, beyaz leblebi yemek olmadığını, Atatürk mevzisinin mazlum milletlere umut olmuş mücadelenin mevzide olmak olduğunu belirtti.

Perinçek, AK Parti'nin 2014'ten sonra cephe değiştirdiğini belirtti. Önceden BOP Eşbaşkanı mevzisinde olan AK Parti'nin 2014 sonrasında Türkiye cephesine geçtiğini aktardı.

Perinçek, BOP sürecinde de Vatan Partisi'nin BOP mevzisiyle mücadele ettiğini aktardı. 

Perinçek, Atlantik cephesi ülkelerinin seçim sonuçlarını mutsuzlukla karşıladığını ancak Avrasya ülkelerinin seçim sonuçlarını mutlulukla karşıladığını belirtti.

Perinçek, "Bugün emperyalizme karşı olmak sol, emperyalizmin yanında olmak sağ" ifadelerini kullandı. Perinçek, emperyalizm çağında devrimlerin hepsinin milli mücadele mevzisinde olduğunu aktardı. 

"Emperyalizmin aynı zamanda demokrasinin katili" diyen Perinçek, emperyalizmle birlikte olmanın demokrasiye karşı olmak olduğunu aktardı. Perinçek, "demokrasiler emperyalizmle karşı mücadelede gerçekleşti" dedi. 

Perinçek, emperyalizme karşı mücadele eden liderlerin hep otoriter ilan edilmesine dikkat çekti.

Perinçek, Türkiye'de ABD'nin artık iktidarları belirleyemediğini aktardı. Perinçek, "Artık Türkiye, Amerika'ya boyun eğenlerin ve ya Amerika'dan rıza alanların iktidarda olduğu dönemleri aştı." ifadelerini kullandı.

Perinçek, AK Parti içinde de iki çizgi olduğunu, bu çizgilerden birinin Amerikancı diğerinin Türkiyeci olduğunu belirtti. 

Perinçek, Sırbistan'ın emperyalizme karşı mücadele ettiğini ve karşısında NATO askerlerini bulduğunu anlattı. Perinçek, "Sırbistan'a karşı Türk askerinin NATO kuvveti olarak kullanılmasını şiddetle protesto ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Perinçek, AK Parti'nin Mehmet Şimşek'i ekonominin başına getirirse beş yıl dayanamayacağını aktardı. Perinçek, Mehmet Şimşek siyasetinin iflas ettiğini vurguladı. Perinçek şunları söyledi:

- Mehmet Şimşek'in bir kimliği var. Atlantik'in desteklediği başka bir Kemal Derviş. Ona hangi rol verilecek? Batı ile ilişkilerde bir diplomat rolü mü veriliyor yoksa tekrar Turgut Özal ekonomisine mi geri dönülüyor? Her halükarda Mehmet Şimşek'in varlığı Tayyip Erdoğan yönetimi açısından bir güvensizlik nedeni. Mehmet Şimşek demek Batı sermayesi demek, Batı finans merkezleri demek, küresel güçler demek.

Perinçek, ABD planlarının bozulduğunu ancak Türkiye'nin sorunlarının çözülmediğini belirtti. "Bir saldırı defedildi. ABD, 'Tayyip Erdoğan'ı devirin' dedi. Türkiye ona direndi. Ancak Türkiye bu seçimde köklü bir çözüm üretmedi." ifadelerini kullandı.

"Bu gün kazanmış olan Tayyip Erdoğan yönetimi bir çözümü temsil etmiyor" diyen Perinçek, hükümetin Üretim Devrimi sürecine girmediğini söyledi.

Perinçek, Tayyip Erdoğan'ın ekonomi planında tasarrufun en başta olmadığını belirtti. Perinçek, "Tasarrufu en başa koymazsanız yatırım yapamazsınız" ifadelerini kullandı.

Altılı Masa'da Türkiye'de bir karşılıkları olmadığı halde Meclis'e giren partiler olduğunu belirten Perinçek, şöyle konuştu:

- Onlar vurguncu partiler. Meclis'e Kılıçdaroğlu'nun menfaati sayesinde girdiler. Kılıçdaroğlu onları kendini cumhurbaşkanı adayı yapsınlar diye koltuk dağıttı.

Perinçek, CHP'nin içinde süreğen bir kriz olduğunu vurgulayarak, "Cumhuriyet Halk Partisi'ni kurtarmak artık mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Perinçek, uzun zamandır CHP'nin içinde Atatürk'ün çizgisinde bir muhalefet ve grup olmadığını aktardı. "CHP'deki muhalefetin temsilcileri de sonuç itibariyle CHP'nin meşhur devrim programını, altı oku kabul etmiyorlar" ifadelerini kullandı.

CHP'deki muhalefetin Kılıçdaroğlu'ndan daha Atlantikçi kişilerin yanına savrulduğunu aktardı.

Perinçek, CHP'nin Damat Feritlerin partisine dönüştünü vurguladı. Kemalist Devrim'in bayraktarlığını Vatan Partisi'nin yaptığını belirten Perinçek, CHP tabanının çoğunluğunun milli olduğunu ancak CHP'nin Kemalist Devrim mevzisinden vazgeçtiğini söyledi.

Perinçek, yeni oluşan Meclis'in Osmanlı'nın son dönemdeki meclise benzediğini aktardı. Perinçek, "Her türlü bölücülük Meclis'te var. FETÖ'cüler Meclis'te, İkinci İsrailciler Meclis'te. Çözümsüzlük Meclis'i oldu." ifadelerini kullandı.

Perinçek, Kabine kavramının ABD'yi taklit etmek olduğunu aktardı. "Kabine kavramı neticede Meclis'e dayanmayan, Başkan'ın etrafındaki memurlardan oluşan bir kurum" ifadelerini kullanan Perinçek, Kabine kavramının mafya yönetimin kavramı olduğunu vurguladı.

Perinçek, hayatını kaybeden Abdurrahman Taşçı'yı andı. Perinçek, Taşçı hakkında, "7 ateşten geçmiş, hiç şaşırmamış... Partiye sonuna kadar bağlı" ifadelerini kullandı.

Ayrıntılar geliyor...

# Çıkış Yolu # Doğu Perinçek # vatan partisi # çıkış yolu