Türkiye-Suriye ilişkileri geleceği ne olacak ? / İsmet Özçelik ve Hasan Ünal tartışıyor

Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik ve Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Hasan Ünal Türkiye'nin komşu ülkelerle ilişkilkerini Ulusal Kanal'da değerlendirdi.

Ulusal Kanal Gün Ortası programı canlı yayınına konuk olan Prof Dr. Hasan Ünal ve Gazeteci İsmet Özçelik Türkiye'nin dış ilişkilerde ki son durumunu değerlendirdi. 

Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Hasan Ünal PKK ve PYD'nin kemikleşmesini engellemek için Suriye İle ortak hareket edilmesi gerektiğini vurguladı ve devam etti: 

Suriye Devleti ile ortaklaşa hareket etmemiz lazım. Bu illa saha da askeri operasyon anlamına gelmeyebilir. Örneğin Biz Suriye ile birlikte operasyon icraa etsek ABD bize karşı harekata kalkışamayabilir ama Suriye'ye karşı yapapilir. Yani Suriye ile birlilkte ortaklaşa hereket edersek karşı tarafta muazzam bir psikolojik baskı olur." 

 Geçmişte ki hataların bir kenara bırakılmasını söyleyen Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik, Suriye ile şuan normalleşme aşamasına girmek muhalefeti rahatsız ediyor dedi. Özçelik, Türkiye Suriye ile normalleşirse bunun en çok AK parti'ye yarayacağını belirtti.

İsmet Özçelik "Şuan Rusya, İran, Çin, Mısır ve Suriye ile ilişkilerimiz olumlu gidiyor. Bunun arkasından  Amerika Avrupa'dan da techit olacak. Ona göre dikkatli bir politika izlemek lazım." 

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# Gün Ortası # türkiye suriye ilişkileri # mısır türkiye ilişkileri # Pençe Kılıç Hava Harekâtı # sınır dışı operasyon