Ukrayna ordusu sahada tükeniyor

Rusya'nın Ukrayna'da yürüttüğü özel askeri harekât sürüyor. Rus füze ve topçu birlikleri Ukrayna ordusuna ait bin 53 askeri altyapı unsurunu vurdu. Operasyonla ilgili bilgi veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, harekâtla ilgili Donbass'a barış geleceğinden ve bölgede yaşamın normale döneceğinden emin olduğunu vurguladı.

Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı askeri operasyon başlatılan 2. aşama devam ediyor.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus füze ve topçu birliklerinin Ukrayna ordusuna ait bin 53 askeri altyapı unsurunu vurduğunu açıkladı. Ukraynalı piyadelerin komuta noktası Krasnopol da top sistemiyle vuruldu.

Operasyonla ilgili bilgi veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, harekâtla ilgili Donbass'a barış geleceğinden ve bölgede yaşamın normale döneceğinden emin olduğunu vurguladı.

Putin, Donbass'taki özel askeri harekata ilişkin olarak "Tutarlı bir şekilde hareket edeceğiz. Bölgede yaşamın kademeli olarak normalleşeceği koşulların oluşmasını sağlayacağız ve yaşam iyi yönde değişecek" dedi.

Lugansk Halk Cumhuriyeti de dahil Donbass'ta yaşanan trajedinin Rusya'yı askeri harekatı başlatmaya zorladığına dikkat çeken Putin, "Bu harekatın amacı, her şeyden önce Donbass'ta yaşayan insanlarımıza yardım etmektir" vurgusu yaptı.

Öte yandan Ukrayna ordusunun gücü tükeniyor. Zelenskiy, Ukrayna'nın ihtiyacı olan tüm silahlara erişimi olması halinde Rusya'nın başlattığı savaşı çoktan bitirebileceklerini iddia etti. Sahada ordunun tükendiğini itiraf etti.

Rus ordusu Herson'daki okullardan birinde tespit edilen Ukrayna askeri karargahına ait görüntüleri yayınladı.

# rusya # Ukrayna # Putin # operasyon # nato # yaşam # Zelenskiy # Donbass # Lugansk