Le Pen'in tutumu Paris'in ortaklarını korkuttu

Fransa'da ulusal egemenliği savunanların adayı Ulusal Birlik Partisi Lideri Marine Le Pen'in yükselişi sürüyor. Dış politikadaki Atlantik karşıtı programı ile dikkat çeken Le Pen, Senegal'e Bİrleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde daimi üyelik verilmesi için çalışacağını açıkladı. Ayrıca Filistin devletinin de tanınacağını duyurdu. Fransa’da yayınlanan Liberation dergisi Le Pen'i yeni sayfasının kapağına taşıdı.

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu, 24 Nisan Pazar günü yapılacak. Emmanuel Macron ve Marine Le Pen Cumhurbaşkanlığı için yarışacak. Anketler yarışın başa baş geçeceğini gösteriyor.

Bu süreçte Avrasya'nın adayı Le Pen'in dış politikaya dönük tutumu da dikkatle takip ediliyor. Ulusal Birlik Partisi Lİderi özellikle Senegal'e Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu'nda daimi üyelik verilmesi için çalışacağını duyurdu.

Le Pen'in açıklamaları özetle şöyle;

SENEGAL'E BMGK'DA DAİMİ ÜYELİK VERİLMELİ

''Doğruyu söylemek gerekirse başkan seçilirsem Afrika'nın bilge ve saygın bir ülkesi olan Senegal'e Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde daimi üyelik verilmesi için çalışacağım.''

Fransa'nın Ulusal egemenliği savunan Le Pen, ayrıca Filistin devletinin de tanınmasını talep ettiğini açıkladı.

"FİLİSTİN DEVLETİ TANINMALI"

Fransa Kudüs'ün anlaşmazlığa dayalı bir çözüme kadar ve uluslararası yasallığa uygun olarak iki devletin başkenti olması gerektiğini düşünüyor.

Seçim süreci devam ederken Fransa’da yayınlanan Liberation dergisi yeni sayısının dikkat çeken kapağını paylaştı.

Kapakta Fransa Cumhurbaşkanı Adayı Le Pen’in dış politikadaki Avrasya'yı önceleyen tutumu Paris'in ortaklarını korkutan tehlikeli bir viraj olarak değerlendirildi.

Kapakta Le Pen'in Rus Lider Vladimir Putin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban'la birlikte gösterilmesi de dikkat çekti.

Ayrıca Le Pen’in dış politika anlayışı "Schengen'den çıkma, Fransız-Alman ortaklığının sorgulanması, Rusya’yla işbirliği." olarak özetlendi.

Öte yandan Ulusal Birlik Partisi Lideri Marine Le Pen, seçim çalışmalarını sürdürüyor. NATO karşıtı ve Rusya dostu olan Le Pen'e seçmende ilgi büyük..

Le Pen Ekonomik, askeri ve siyasal bağımsızlığı yani ulusal egemenliği savunanların adayı olarak öne çıkıyor.

Anketlerde yükselişini sürdüren Ulusal Birlik Partisi lideri Le Pen ve Macron Çarşamba akşamı televizyonda karşı karşıya gelecek. Her iki aday da anahtar konumda olan Melenchon'un seçmenlerini ikna etmeye çalışacak.

# rusya # Putin # suriye # afrika # filistin # fransa # esad # Kudüs # Macron # Ulusal # Avrasya # Başkan # Partisi # orban # Senegal # Le Pen