Avrasya'da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurt dışında da coşkuyla kutlandı. Çin’in başkenti Beijing’de düzenlenen etkinlikte Türk ve Çinli çocuklar birlikte eğlendi. Pakistan’da ise iki kardeş, geleneksel enstrümanlarla 23 Nisan’a özel klip çekti. 10 ve 12 yaşındaki kardeşler, İstiklal Marşı’ın Türkçe seslendirdi. Öte yandan Azerbaycan’da da 23 Nisan coşkusu vardı.

Pakistanlı kardeşler, geleneksel çalgılarıyla İstiklal Marşı'nı seslendirip, Türk çocuklarına armağan etti.

Lahor’da yaşayan Zaar ailesinin iki oğlu Riyan ve Isaac, Türk Milletinin ulusal egemenlik bayramını özel bir çalışmayla kutladı.

10 ve 12 yaşındaki kardeşler, Pakistan’ın geleneksel vurmalı çalgısı "tabla" ile çaldıkları İstiklal Marşı’nı Türkçe seslendirdi.

Hazırladıkları video klibi sosyal medyada paylaşan minikler, 4 aylık hazırlığın sonucu ortaya çıkan çalışmayı Türk halkına armağan etti. Çocukların annesi Mahira Zaar da, İstiklal Marşı'nı seslendirmekten ve böyle bir günde paylaşmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Çin’de de Türk ve Çinli çocuklar, 23 Nisan şenliğinde buluştu. Beijing Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği etkinliğinde Türk ve Çinli çocuklar birlikte eğlenerek bayram coşkusunu yaşadı.

Kardeş ülke Azerbaycan’da da 23 Nisan coşkusu vardı. Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği’nce düzenlenen etkinliğe, Azerbaycan Eğitim Bakan Yardımcısı Muhtar Memmedov da katıldı.

İlkokul öğrencilerinin sahnelediği halk oyunları davetlilerden büyük ilgi gördü. Konuklar, ellerinde Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla öğrencilerin seslendirdiği şarkı ve türkülere eşlik etti.

# türkiye # çin # bayram # türk # Ulusal # bakan # 23 Nisan