Le Pen işçi kenti Arras'ta halka seslendi

Fransa’da Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 2 günden az bir süre kaldı. Adaylar da son seçim gezilerini düzenliyor. Tam bağımsızlığı savunanların adayı Ulusal Birlik Partisi Lideri Marine Le Pen, Fransa’nın kuzeyindeki sanayi kenti Arras’taydı. “İhmal edilen işçi sınıfının sesi” olarak nitelenen Le Pen, Cumhurbaşkanı Macron’un ülkeyi 5 yıldır “sınırsız bir kibirle” yönettiğini söyledi.

Fransa’da halk 24 Nisan’da Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turu için sandık başına gidecek. Pusulada başa baş giden 2 aday var; Atlantikçi mevcut Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve tam bağımsızlıkçı aday Marine Le Pen….

Seçime 2 günden az bir süre kala adaylar da son seçim turlarını düzenliyor. Ulusal Birlik Partisi Lideri Marine Le Pen, Fransa’nın kuzeyindeki sanayi kenti Arras’ta halka hitap etti.

Destekçileri tarafından “İhmal edilen işçi sınıfının sesi” olarak nitelenen Le Pen, Cumhurbaşkanı Macron’un ülkeyi 5 yıldır “sınırsız bir kibirle” yönettiğini söyledi. Özellikle ekonomi konusundaki sicilini “felaket” olarak niteledi:

- Bu saygısızlıktan bıktım. Ülkemizdeki anarşiden bahsettiğinizde omuzlarını silken bir başkana beş yıl daha tahammül edebilir miyiz? Kötüleşen yaşam koşulları ve ekonomi konusunda kendini sorgulamayan bir başkana beş yıl daha güvenebilir misiniz?

Dış politikada NATO ve Avrupa Birliği karşıtı programı ile dikkat çeken Le Pen, uluslararası ilişkilerde “çok kutuplu dünyaya inandığını” söylüyor. Türkiye’yle ve Rusya’yla iyi ilişkiler kurmayı savunuyor. Müslüman ülkeler olan Filistin’i, Senegal’i ve Suriye’yi destekliyor.

İkinci tur öncesi anketlerdeki yükselişini de sürdüren Le Pen, konuşmalarında sık sık "NATO adı altında Avrupa topraklarında uygulanan Amerikan himayesine boyun eğmeye karşı olduğunu" vurguluyor.

# türkiye # rusya # cumhurbaşkanı # fransa # avrupa # nato # avrupa birliği # Macron # ab # son # Partisi # Le Pen # Marine Le Pen