Kore Yarımadası'nda mektup diplomasisi

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile Güney Kore liderleri mektuplaştı. Pyongyang’ın füze denemesinin ardından Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae In, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-Un’a mektup yazdı. Kim de Moon’a bir gün sonra yanıt verdi. Kore Merkezi Haber Ajansı, mektup alışverişini derin güvenin ifadesi olarak duyurdu.

Kore Yarım Adası’nın iki yakasında liderler mektuplaştı. Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae In, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-Un’a mektup yazdı. Kim de mektuba hemen yanıt verdi.

Pyongyang- Seul arasındaki gerginliğin arttığı bir dönemde İki lider mektuplaşması olumlu gelişme olarak kamuoyuna yansıdı. Kore Merkezi Haber Ajansı'nın haberine göre, Kim'in Çarşamba günü Moon'dan kişisel bir mektup aldığı ve ertesi gün Moon'a yanıt verdiği belirtildi.

Mektup alışverişinin liderlerin derin güveninin bir ifadesi olduğu vurgulanan haberde, Moon ve Kim'in ilişkileri geliştirmek için mutabık kaldıkları aktarıldı. Ayrıca Kim Jong Un'un, Moon Jae In'in görev süresinin son günlerine kadar ulusu için gösterdiği çabayı takdir ettiği de kaydedildi.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti bu yıl 12 füze denemesi yaptı. Pyongyang'ın ılımlı yaklaşımı, Güney Kore'nin yeni devlet başkanı seçilen ve 10 Mayıs'ta göreve başlamaya hazırlanan Yoon Suk Yeol yönetimine müzakere sinyali olarak yorumlandı.

# haber # son # kore demokratik halk cumhuriyeti # Pyongyang # kuzey kore # seul