ABD'den Türkiye'ye "el yakan" dosya

ABD, Türkiye'ye Rusya'ya yaptırımlara katılması ve FETÖ ile mücadelenin sonlandırılmasını isteyen bir dosya sundu. Aydınlık Gazetesi'nin haberinde, söz konusu taleplerin yer aldığı metin için kulislerde “El yakan dosya” tabiri kullanıldı. Ancak Türk Ordus'u bu dosyanın sunulmasından kısa bir süre sonra Amerikan sahasına girdi. Mehmetçik Kandil, Sincar ve Mahmur hattını hedef aldı. Uzmanlar, Ankara'nın bu adımının ABD'ye bir yanıt olduğunu değerlendirdi.

Washington Asya ülkelerinin yükselişini engellemek için hamlelerini sürdürüyor. Beyaz Saray Ankara'ya kabul edilemez maddelerin yer aldığı dosya sundu. Ankara ise bu taleplere Irak'ın kuzeyine başlattığı operasyonlarla yanıt verdi.

Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı İsmet Özçelik, 22 Nisan'da önemli bir yazı kaleme aldı. Özçelik, ABD'nin Türkiye'ye Rusya'ya yaptırımlara katılması ve FETÖ ile mücadelenin sonlandırılmasını isteyen bir dosya sunduğunu ifade etti ve ekledi:

- Ancak bu dosyada öyle maddeler var ki Türkiye'nin bunları kabul etmesi mümkün değil. Rusya'ya yaptırımlar. ABD ilişkilerin olmazsa olmazlarından biri de FETÖ ile mücadele. ABD eşittir FETÖ. Ayırmak mümkün değil. Buna FETÖ mücadelenin de yumusatilmasi isteniyor. Bundan vazgeçmesi halinde Türkiye kendi ayağına kurşun sıkacaktır.


Özçelik, özel aracılara iletilen metnin "El yakan dosya" olarak tabir edildiğini ifade etti:

 -  ABD Türkiye'ye karşı sopa havuç politikası izlendi. İki ülke ilişkilerinde şimdi ilk gündem gelen ticaret hacminin artırılması. Ama Türkiye yapılan ihracatın artmasında ABD ihtiyaclari söz konusu. Lütuf değil ihtiyaçları çerçevesinde gerçekleşen işler var.
İsmet Özçelik, bu isteklere Türkiye'nin yanıtının ise Kuzey Irak'a yapılan operasyonlar olduğunu bildirdi.
Ak parti MKYK yapılan açıklamalara baktığımızda da Rusya'ya ilişkilerde Türkiye'nin taviz vermeyeceğiz şeklinde. Şimdi bir de harekatlar var. Yer neresi? Irak'ın kuzeyi. PKK bölgeler. ABD sahası. Türkiye bir anlamda ABD sahasına girdi. ABD sahasına mücadele etmiş durumda.
# abd # ankara # türkiye # rusya # fetö # pkk # ak parti # ticaret # gündem # asya # aydınlık # saray