Pakistan ABD darbesine direniyor

Pakistan’da Amerikancı darbeyle Başbakanlığı düşürülen İmran Han, ülke genelinde mitinglerine devam ediyor. Han sineyi millet mitinglerinin üçüncüsünde bu kez Lahor’da milyonlarla buluştu.

Bağımsız dış politika vurgusu yapan İmran Han, ABD ve Batı'nın, Pakistan’ın Rusya ve Çin ile yakınlaşmasından rahatsız olduğunu söyledi. Ülkesinde “İthal Hükümete” izin vermeyeceğini bir kez daha vurgulayan İmran Han, erken seçim çağrısı yaptı.

Milyonlarca Pakistanlı, bağımsızlıkları için İmran Han’ın liderliğinde bu kez Lahor’da buluştu.

ABD destekli darbeyle görevden alınan Pakistan lideri İmran Han, Peşaver ve Karaçi’nin ardından üçüncü mitingini ülkenin ikinci büyük kenti Lahor’da düzenledi. Amerikan emperyalizmine karşı liderine sahip çıkan milyonlarca Pakistanlı, İmran Han’a destek olmak için Lahor’da meydanları doldurdu.

Pakistanlıların coşkulu sloganları eşliğinde kürsüye çıkan İmran Han, bağımsız dış politika vurgusu yaptı. Özellikle Rusya ile geliştirdirdiği yakın ilişkilerin ABD’yi rahatsız ettiğini belirtti. Yönetime getirilen Şahbaz Şerif’in, ABD ve Batının direktiflerine itaat ettiğini söyledi.

Başbakanlığı döneminde Rusya’ya yaptığı ziyareti hatırlatan İmran Han, Moskova’nın İslamabad’a uluslararası piyasalardan yüzde 30 daha ucuza petrol ürünleri tedarik etmeye hazır olduğunu aktardı. Han, ABD’nin, Rusya’nın yanı sıra Çin ile ticareti geliştirmesinden de hoşlanmadığını vurguladı. Amerikan komplosuna destek veren Pakistanlı yetkilileri, meydanlardan deşifre etti.

İthal hükümeti kabul etmeyeceğini bir kez daha vurgulayan İmran Han, erken seçim çağrısını yineledi.

İmran Han’ın Lahor mitinginde, Rusya bayrakları da dikkat çekti. Miting, Pakistan’ın diğer kentlerindeki meydanlardan da takip edildi. Başkent İslamabad'daki Fatma Cinnah Parkı'nda binlerce kişi, Han'ın Karaçi mitingini hazırlanan dev ekrandan izledi.

# abd # rusya # çin # destek # pakistan # seçim # batı # Partisi # İslam # dış politika # politika