Ukrayna koşulsuz müzakere çağrısı yaptı

Ukrayna operasyonunda 2. aşamaya geçen Rus Ordusu, Rusya'nın güneyini Kırım'a karadan bağlamak hedefiyle ilerleyişini sürdürüyor. Rus ordusunun kontrolündeki Mariupol'de ise, Neo-Nazi Azak Taburu ve yüzlerce Ukrayna askeri, Azovstal çelik fabrikasında kuşatma altında tutuluyor. Rusya Lideri Putin'in ''Azovstal'dan kuş uçurulmayacak'' sözleri sonrası Kiev yönetiminden, Mariupol için koşulsuz müzakere çağrısı geldi.

Rus ordusu, Ukrayna sahasında ilerleyişini sürdürüyor. Rus askeri yetkilileri, operasyonun 2. aşamasında ana hedefin, Rusya'nın güneyini Kırım'a karadan bağlamak olduğunu açıkladı.

Komudan Rustam Minnekayev, ordunun Donbass ve güney Ukrayna üzerinde tam kontrolü sağlamasının Kırım'a bir kara koridoru oluşturmayı mümkün kılacağını belirtti.

Öte yandan Rus ordusunun kontrolündeki Mariupol'de, Neo-Nazi Azak Taburu ile aralarında yabancı paralı askerlerin de olduğu Ukrayna güçleri, Azovstal çelik fabrikasında sıkışmış durumda…

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin danışmanı Mihail Podolyak, Mariupol için koşulsuz müzakere çağrısı yaptı.

Podolyak, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Evet, Herhangi bir koşul olmadan, Mariupol'da ‘özel bir müzakere turu' düzenlemeye hazırız. Adamlarımızı, Azak'ı ve orduyu kurtarmak için'' ifadelerini kullandı.

Ukrayna Halkın Hizmetkarı Partisi Başkanı David Arakhamia da Podolyak ile birlikte müzakere için Mariupol'e gitmeye hazır olduklarını belirtti. Neo-Nazi Azak Taburu ile sürekli iletişim halinde olduklarını söyleyen Arakhamia, "Rus tarafından onay bekliyoruz'' dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Azovstal'da kuşatma altında tutulan Ukrayna güçlerine 2 kez tesisleri terk etmeleri ve teslim olmaları çağrısı yapmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mariupol'ün alınmasının ardından Azovstal'a saldırı emrini iptal etmiş, "sinek bile uçurulmayacak" diyerek, fabrikadaki kuşatmanın sürdürülmesi talimatını vermişti.

# rusya # Ukrayna # Putin # vladimir putin # savunma # rus # Partisi # kiev # neo nazi # Volodimir Zelenskiy # mariupol # azak # azovstal