Putin Zelenskiy ile görüşme şartını açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Zelenskiy ile görüşme şartını açıkladı. Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefon görüşmesi yapan Putin, “Eğer şartlarımızı kabul eder ve somut adımlar atarlarsa, Volodimir Zelenskiy ile görüşürüm” dedi.

Kendisinden görüşme bekleyen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'e Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin“Eğer şartlarımızı kabul eder ve somut adımlar atarlarsa, Volodimir Zelenskiy ile görüşürüm" ifadeleriyle seslendi. Görüşme şartını açıkladı.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili konuştu. Görüşmede Putin'in Ukrayna’nın şartları kabul etmesi ve bu yönde somut adımlar atması durumunda Zelenskiy ile görüşeceğini söylediğini duyurdu.

24 Şubat’ta başlayan operasyon sonrası Rusya, Zelenskiy yönetimine şartlarını açıklamıştı. Rusya;

• Ukrayna’nın NATO konusunda tarafsızlık ilan etmesi ve anayasasını bu şekilde düzenlemesi

• Kırım’ın Rus toprağı olarak tanınması

• Bağımsızlık ilan eden Donetsk ve Lugansk devletlerinin, hak iddia ettiği sınırlar çerçevesinde tanınması

• Ukrayna’da Ruslara, Rusçaya ve Rus kültürüne yönelik baskıların sona erdirilmesi ve

• Ukrayna’nın tamamen silahsızlandırılmasını istemişti.

Operasyonun ikinci aşamasını başlatan Rusya'nın şartları değişmedi. Defalarca görüşme talebinde bulunan Zelenskiy yönetimine de Putin tarafından bir kez daha hatırlatıldı.

Rusya'nın kontrolüne geçen Mariapol de Putin-Michel görüşmesinde gündeme geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mariupol’da kuşatma altında kalan son Ukrayna ordusunun teslim olmak istediğini ancak Kiev’in buna izin vermediğini söyledi.

Putin ayrıca Ukrayna askerlerinin başına gelenlerden Kiev yönetiminin sorumlu olduğunu vurguladı.

# rusya # Ukrayna # Putin # operasyon # avrupa # nato # son # tarafsız # kiev # Zelenskiy # Donbass # Donetsk # Lugansk # Volodimir Zelenskiy # mariupol