Fransa'da Avrasya rüzgarı esiyor

Fransa’da ekonomik, askeri ve siyasal bağımsızlığı yani ulusal egemenliği savunanların adayı Marine Le Pen’in yükselişi dikkat çekiyor. Bu yükseliş Washington, Brüksel, Berlin ve NATO'yu ise endişelendiriyor. Çünkü seçimi Le Pen’in kazanması sonucunda Fransa Atlantik kampını terk edecek ve yükselen Asya'ya yönelecek.

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. Turu 24 Nisan'da yapılacak. Ulusal Birlik Partisi Lideri Marine Le Pen, çalışmalarını sürdürüyor. NATO karşıtı ve Rusya dostu olan Le Pen'e ilgi büyük..

Le Pen Ekonomik, askeri ve siyasal bağımsızlığı yani ulusal egemenliği savunanların adayı olarak öne çıkıyor.

Ulusal Birlik Partisi Liderinin yükselişi Washinton, Brüksel, Berlin ve NATO ise endişelendiriyor. Çünkü seçimi Le Pen’in kazanması sonucunda Fransa Atlantik kampını terk edecek ve yükselen Asya'ya yönelecek.

Aynı zamanda Fransa'nın Biden tayfası da telaş içinde. İlk defa sistem dışı bir adayın kazanma şansının yüksek olduğu bir seçim süreci yaşanıyor.

Bu arada seçmenle bir araya gelen ve sorunları dinleyen Le Pen, kendine güvenen lider görüntüsü veriyor.

Irkçılığa karşı Cumhuriyet Cephesi kurulması gerektiğini de vurgulayan Le Pen, birinci turda sandığa gitmeyenleri 2. turda sandığa gitmeye ikna edecek.

İlk turda işçilerde yoğun destek alan Marine Le Pen, seçim çalışmalarını da ağırlıklı olarak işçi sınıfının bulunduğu yerler ve kırsal kesimlerde yürütüyor.

# rusya # fransa # seçim # nato # Macron # Biden # Ulusal # Avrasya # 24 nisan # Partisi # Le Pen # Marine Le Pen