Suriye'de PKK'ya büyük operasyon

Şehitlerin kanı yerde kalmadı; Suriye ve Irak'ta devam eden sınır ötesi operasyonlarda 61 terörist daha etkisiz hale getirildi.

Şehitlerin kanı yerde kalmadı; Suriye ve Irak'ta devam eden sınır ötesi operasyonlarda 61 terörist daha etkisiz hale getirildi.

ABD’nin beslediği PKK/YPG’li teröristlerce, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı Harekat Bölgesindeki bir kontrol noktasına düzenlenen saldırıda özel harekat polisi Aytaç Altunörs şehit olmuştu.

Saldırının ardından Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekat bölgelerinde geniş çaplı operasyon başlatıldı. 50 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, "Yapılan her türlü taciz ve saldırılara anında misliyle karşılık verilecek. Güven ve huzur ortamının bozulmasına asla izin verilmeyecek” açıklaması yaptı.

Bölücü terör örgütü, Irak’ın kuzeyinde de mağaralara sıkışmış durumda. Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK’nın terör yuvalarını bir bir imha ediyor.

Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Operasyonu’nda 9, Pençe-Şimşek Operasyonunda da 2 olmak üzere bölgede 11 PKK’lı terörist daha etkisiz hâle getirildi. Pençe-Kilit Operasyonunda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 54’ye yükseldi.

# abd # polis # pkk # suriye # operasyon # YPG # terör # ırak # milli # türk # şehit # Fırat Kalkanı # Milli Savunma # savunma # zeytin dalı