Hallerin kapalı olmasına üretici tepkili

Ramazan Bayramı tatilinden dolayı bazı bölgelerde meyve sebze hallerinin 4 gün kapalı olmasına üretim cephesinden tepki geldi. Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, iki güne bir hasat edilen hassas ürünlerde verim kaybının yaşanmaması için hallerin 4 Mayıs Çarşamba günü açık olması gerektiğini söyledi.

Bayram tatilinden dolayı bazı bölgelerde meyve ve sebze hallerinin 4 gün kapalı olması üretimi olumsuz etkileyecek.

Haller kapalı olduğu için; çilek, salatalık ve domates gibi gün aşırı hasadı yapılan ürünlerin toplatılmaması ürünün kalitesinin düşmesine ve verim kaybına neden olacak.

Bu durum fiyat istikrarında da ani değişimlere neden olabilir.

Üretici bayram sonrası hasatta verim ve kalite kaybı yaşamamak için ürünleri toplatsa dahi, ürününü satamayacağı için dökmek durumunda kalacak. Artan girdi maliyetlerinin yanında bir de toplama maliyeti üreticinin sırtına binecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, üreticinin korunması için, meyve ve sebze tüketici hallerinin en azından 4 Mayıs Çarşamba günü açılması gerektiğini belirtti.

Gümüş, bu gibi sorunların yaşanmaması için, üreticilerin de içinde olduğu bir tarım kurulu oluşturulmasının şart olduğunu söyledi.

# Mersin # açıklama # bayram # fiyat # ramazan bayramı # üretici # Tarım # ziraat