Vatan Partisi soykırım yalanlarını üniversitelerde çürütüyor

Vatan Partisi yöneticileri üniversite öğrencilerine soykırım yalanlarını anlatıyor. Muğla ve İstanbul'daki etkinliklere Ankara'daki üniversiteler de eklendi. Hacettepe Üniversitesi Ütopya Topluluğu ve Ankara Üniversitesi Düşünce ve Kitap Topluluğu tarafından “Ermeni Soykırımı Yalanı ve Gerçekler” konferansı düzenlendi. Vatan Partisi Yöneticilerinin konuşmacı olarak katıldığı konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Vatan Partisi yöneticileri, Ermeni soykırımı yalanlarını üniversitelerde çürütüyor.

Yurdun dört bir yanındaki üniversitelerde düzenlenen konferanslara katılan Vatan Partisi yöneticileri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden çıkan "Ermeni Soykırımı Yoktur!" kararının nasıl kazanıldığını anlatıyor.

Önce Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde sonra da İstanbul Marmara Üniversitesi'nde düzenlenen konferanslara şimdi de Ankara ve Hacettepe Üniversitesi de eklendi.

Konferanslar öğrenciler ve akademisyenler tarafından yoğun ilgi gördü.

Hacettepe Üniversitesi'nde düzenlenen konferansa, Talat Paşa Komitesi Başkanı ve TBMM E. Başkanvekili Hasan Korkmazcan, Perinçek-İsviçre Davasının Avukatı Mehmet Cengiz ve Moskova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Perinçek konuşmacı olarak katıldı.

Talat Paşa Komitesi Başkanı Hasan Korkmazcan, Ermeni soykırımı yalanlarıyla mücadelenin önemini anlattı.

Etkinlikte sözde Ermeni soykırımı yalanlarının arka planını anlatan Mehmet Perinçek, Taşnak Partisi’nin emperyalist çıkarlar uğruna Ermeni halkını ateşe attığını söyledi.

Perinçek-İsviçre Davası Avukatı Mehmet Cengiz de 'soykırım' meselesinin bir hukuk meselesi olduğunu söyledi

Etkinliğin sonunda Ütopya Topluluğu Sekreteri Mirza Çelik tarafından konuşmacılara teşekkür edilerek kitap takdim edildi.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde de Düşünce ve Kitap Topluluğu "Ermeni Soykırımı Yalanı ve Gerçekler" konferansı düzenledi.

Etkinliğe Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem ile Hacettepe Üniversitesi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Necdet Basa konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlikte AİHM’de görülen Perinçek-İsviçre davasında kazanılan Türk zaferinin tarihi önemi anlatıldı. AİHM zaferinin soykırım yalanlarına karşı Türkiye’nin elini güçlendirdiği ve bu zaferin Türkiye tarafından daha fazla öne çıkarılması gerektiği vurgulandı.

# istanbul # ankara # türkiye # Perinçek # soykırım # vatan partisi # tbmm # türk # avrupa # soykırım yalanı # Vatan # aihm # Partisi # talat paşa komitesi # ermeni soykırım yalanı