Fındık sezonu yaklaşıyor

Türkiye'de fındık üretiminin en çok yapıldığı illerin başında gelen Ordu’da, havaların ısınmasıyla fındık ağaçlarının hastalanma ihtimali artıyor. Fındık üreticileri külleme hastalığı ve kozalak akarına karşı bahçelerini ilaçlamaya başladı.

Ordu’da fındık sezonu yaklaşıyor. Hava sıcaklığının artması ile fındık üreticileri külleme hastalığı ve kozalak akarı zararlılarına karşı bahçelerinde ilaçlama ve bakım çalışması yapıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, bitkisel üretimde hastalık ve zararlılarla mücadele edilmediği takdirde verim ve kalitede önemli kayıpların yaşandığını söyledi:

- Bu dönemde külleme ve kozalak akarına karşı verilen mücadele sayesinde, verimde ve kalitede yaşanılabilecek önemli kayıpların önüne geçilmektedir.

Fındıkta da önemli hastalık ve zararlıların söz konusu olduğunu belirten Yılmaz, bunların başında külleme, kozalak akarı zararlısı ve fındık kurdunun geldiğini vurguladı.

Uzmanlar, üreticilere, piyasada hem külleme hastalığı hem de kozalak akarı zararlısına karşı satılan etkili ilaçları kullanmaları önerisinde bulundu. Ağaçların yılda 2 kez ilaçlanması öneriliyor.

# orman # üretim # Tarım # ziraat # fındık