Akaryakıtta 3.3 milyarlık kamu zararı engellendi

Akaryakıt Özel Ekibinin bu yılın ilk 3 ayında dağıtıcılar ve bayilere yaptığı denetimler sonucunda 3,3 milyar liralık kamu zararının önüne geçildi. Ekibin geçen yıl da 4,1 milyar lirayı aşan usulsüzlük ortaya çıkardığı açıklandı.

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Akaryakıt Özel Ekibi, dağıtıcı ve bayi denetimleri sonucunda, bu yılın ilk 3 ayında 3,3 milyar liralık kamu zararı engellendi.

13 akaryakıt dağıtım şirketine ve bünyesinde faaliyet gösteren 33 akaryakıt bayisi ile firmalarla bağlantılı 23 akaryakıt bayisinde denetim yapıldı. Faturasız akaryakıt satıldığı ve sahte belge düzenlendiği belirlendi. 13 bayiinin lisans da iptal edildi.

7 ilde de faaliyet gösteren 34 akaryakıt istasyonuna eş zamanlı operasyon yapıldı. İncelemeleri tamamlanan 10 istasyonun faaliyetleri durduruldu. Diğer istasyonlara yönelik incelemeler sürüyor.

Ayrıca 4 akaryakıt istasyonunun, yurt dışında bulundukları tespit edilen araçların plakalarına, bir ayda toplam 1,1 milyon lira tutarında akaryakıt fişi düzenlediği ortaya çıktı.

Adana'da bulunan bir geri dönüşüm tesisinde, kendi faaliyet alanında kullanılmak için bayilerden dökme ürün olarak aldığı akaryakıtı, piyasaya fişsiz-kayıt dışı sattığı belirlendi.

Akaryakıt Özel Ekibi, geçen yıl da 4,1 milyar lirayı aşan usulsüzlük ortaya çıkardı. Sahte fatura tutarının 10,4 milyar lira olduğu tespit edildi.

# operasyon # akaryakıt # enerji # Denetim # ticaret bakanlığı # ticareti # kamu zararı