Hak-İş'ten asgari ücret çağrısı

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, iftarda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Arslan, çalışma hayatında yaşanan iş kazalarının, kayıt dışı çalışmanın önüne geçmenin tek yolunun örgütlenme olduğunu belirtti. Konfederasyon Genel Başkanı, asgari ücret artışı tartışmalarını ve hayat pahalılığına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Örgütlenmenin önemine vurgu yaptı, çalışma hayatındaki tartışmalara ilişkin konuştu.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 29 Nisan’da basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Arslan, çalışma hayatında meydana gelen iş kazalarına ilişkin değerlendirmeler yaptı. Arslan, iş kazaları, kayıt dışının önüne geçmenin tek yolunun sendikalaşma olduğunu belirtti.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan şu ifadeleri kullandı:

- İki yasal düzenleme yaptık. İş kazalarıyla ilgili. Buna rağmen devam ediyor. Kazadan önce önleyici tedbirleri daha öne çıkarmamız gerekiyor. İşçi, işveren kamu özel sektör kayıplarımız hep birlikte çaba sarf etmeliyiz. En iyi yöntem sendikalaşma. Örgütlenmenin olduğu yerde minimize durumda. Onun için örgütlülüğü talep ederken sendikaya katkısı değil kayıt dışı ile mücadeleye de istiyoruz.

Üst üste gelen zamların ardından asgari ücrette bir artış olup olmayacağı da kamuoyunda tartışılıyor. Arslan, bu konu hakkında da Hak-İş'in görüşünü açıkladı:

- Konfederasyon asgari tespit komisyonunun en fazla iki yıl içinde toplanması gerekiyor. En azı yok. Toplanması ve yüksek enflasyona karşı düzenleme ile enflasyon üzerinde artışın sağlanmasını istiyoruz. Asgari ücrette düzenlemelerin aynı oranda yer alan toplu iş sözleşmeler ile ilaveten asgari ücret oranında zam yapılmasını istiyoruz.

Hak-İş Genel Başkanı, çalışma hayatında yaşanan sorunlara karşı işçi konfederasyonlarına ortak mücadele için de çağrı yaptı:

- Rakibiz kıyasıya sendikalarda mücadele ediyoruz. Ortak sorunlarda da iş birliği yapıyoruz. Buradan Türk-iş DİSK’e elbette çağrı yapmak isterim. Elbette geçmişte de başardık Konfederasyonlar kendi öncelikleri hassasiyetleri bir araya koyarak. Ortak miting yaparız. Bütün Türkiye'deki alanları bir Mayıs alanı olarak görebiliriz.
# türkiye # türk # zam # enflasyon # Asgari ücret # işçi # disk # sendika # iş kazası # 1 mayıs # Mahmut Arslan # özel sektör # kamu sektörü