“Cumhurbaşkanımıza sorunlarımızı ilk ağızdan anlatmak istiyoruz”

Çiftçiler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmek istiyor. Sorunlarını Cumhurbaşkanı’na ilk ağızdan anlatmak istediklerini söyleyen çiftçiler, Tarım ve Kredi Kooperatifi borçlarının faizlerinin silinmediğini belirtti. Borçlarının 2 yıl ertelenmesini ve faizlerin silinmesini isteyen çiftçiler, tarımsal girdi fiyatlarının yüksekliğinden de şikâyet etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslendiler. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelmek istediklerini söylediler. Cumhurbaşkanı’na yanlış bilgi aktarıldığını belirttiler.

Çiftçilerin sorunlarına dair konuşan Çiftçi Dayanışma Platformu Başkanı Ömer Sarı özetle şunları söyledi:


Çiftçilerin borçları sorumları ile alakalı bir buçuk yıldır üslubunca bir mücadele verdik biz isterdik ki ilk ağızdan Cumhurbaşkanı ile görüşelim tümünü ilk ağızdan dinlesin diye mücadele verdik. Sn Cumhurbaşkanı mı biz özellikle Türkiye genelinde çiftçilerle karşı karşıya gelip bir görüşme sağlanmasını istiyoruz


Çiftçiler, yapılandırdıkları Ziraat Bankası ve Tarım ve Kredi Kooperatifi borçlarını ödeyemiyor. Bu nedenle çiftçiler, Cumhurbaşkanı ile bu nedenle görüşmek istediklerini belirtti. Çiftçi Dayanışma Platformu Başkanı Ömer Sarı, yapılandırmada faizlerin silinmediğini söyledi.


Neden görüşmek istiyoruz tarım ve kredi kooperatiflerinde çiftçiler hala borçlarını ödeyemiyor iki defa yapılandırma açıktı temel faizler siliniyor ama biz hesap yaptığımızda faizler silinmiyor


Çiftçilerin traktörlerini satmak durumunda kaldığını kaydeden Sarı, çözüm önerisi sundu.

Tüm faiz silinmeli 2 yıl boşluk bırakılmalı ondan sonra 5 yıla taksit ödenmeli peşinat alınmadan … Biz borcumuzu ödemek istiyoruz. 


Çiftçi Dayanışma Platformu Başkanı Sarı, tarımsal girdi fiyatlarının yüksek olması nedeniyle çiftçinin para kazanamadığını da kaydetti.

 Kazanamadıktan sonra istediğim kadar yapılandırma çıkar. Öncelikle çiftçinin ürünü de para edecek 

# türkiye # erdoğan # cumhurbaşkanı # üretici # çiftçi # Tarım # ziraat # ömer sarı