12 Alevi kuruluştan bölücü hamleye tepki

Almanya ve Avusturya'nın "İslam dışı Alevilik" projesine karşı tepkiler sürüyor. 12 Alevi kuruluşunun yayınladığı bildiride Avusturya’daki gelişmelerin kabul edilemez olduğu vurgulandı. Yayınlanan bildiride "Atalarımızdan öğrendiğimiz üzere Alevilik, İslam’ın özüdür ve başka bir Alevilik de yoktur." ifadeleri kullanıldı.

Alevi kurumlarının Avusturya Devleti’ne ve Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu’na tepkisi büyüyor.

Avrupa’da Alevileri Türk milletinden koparmak için devreye sokulan "İslâm dışı Alevilik" projesine Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nden sonra Avusturya da katıldı. Avusturya Devleti, Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun talebiyle Aleviliği İslâmiyet’in dışında ayrı bir inanç olarak tanıdı.

Alevikle bağdaşmayan bu tutum ve proje üzerine 250 Alevi kuruluşu 29 Nisan Cuma günü İstanbul’da ortak açıklamayla Avusturya Devleti’ne ve Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu’na karşı çıktı. 30 Nisan Cumartesi günü, 12 Alevi kuruluşu daha tepkisini gösterdi.

" İSLAM’IN ÖZÜDÜR BAŞKA ALEVİLİK YOKTUR"

Atalarımızdan öğrendiğimiz üzere Alevilik, İslam’ın özüdür ve başka bir Alevilik de yoktur. ‘La ilahe illallah, Muhammeden Resulullah, Aliyyen Veliyullah’ yani ‘Allah’tan başka ilah yoktur, Muhammed Allah’ın elçisidir, Ali Allah’ın velisidir’ cümlesi bu gerçeği en net şekilde ortaya koymaktadır. Allah’sız, Muhammed’siz, Ali’siz, Hz. Fatıma’sız, Ehlibeyt’siz, On İki İmam’sız bir Alevilik düşünülemez.

Türkiye’nin dört bir yanından bir araya gelen 12 Alevi kuruluşunun yayınladığı bildiride Avusturya’daki gelişmelerin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

"İSLAM’IN ÖZÜDÜR BAŞKA ALEVİLİK YOKTUR"

Aleviliği, İslâm dairesinden koparmaya çalışan bu sapmalar er geç tarihin çöplüğüne yuvarlanacaktır. Bu tür sapmaları ve sonuçlarını tarihsel birikimimiz dışında algılarsak bizler açısından saflık ve bilgisizlik olur.

Ayrıca, 12 Alevi kuruluşunun açıklamasında Alevilerin sorunlarının uluslararası güçlere dayanılarak ele alınması "işbirlikçilik" olarak nitelendirildi.

"TÜRK VE İSLAM ANADOLU’YU HAZMEDEMİYORLAR"

Aslında, bu gelişmeleri; yönlendirme, görevlenme, işbirlikçilik şeklinde değerlendirmeli. Bu yönde de kamuoyunu bilgilendiriyor ve siyasi otoriteleri de uyarıyoruz. Neden Avrupa ‘Alevisever’ oldu? Aslında Türk toplumunu, Alevi-Sünni, olabildiğince parçalamak, birbirine düşürmek temel amaçtır. Avrupa, Anadolu gibi müstesna bir coğrafyanın, İslam/Türk toplumunun elinde olmasını hiçbir zaman hazmedemedi.

Bildiriye 300’e yakın Alevi dedesinin oluşturduğu Ocakzadeler Meclisi öncülük etti. Ocakzadeler Meclisi Sözcüsü Ali Timurtaş Özmen, Alevilere yönelik bölücü girişimlere karşı devleti göreve çağırdı. Ülkenin hiçbir sorununu emperyalistlere meze etmeyeceklerini vurguladı.

"DEVLET TALEPLERİMİZE KULAK VERMELİ"

Maalesef bilgisizlik nedeniyle Almanya ve Avusturya’daki gelişmelere sempatiyle bakan insanlarımız oluyor. Çünkü herkes detaylara hâkim olamıyor. Bu işbirlikçi çevreler gerçekleri gizleyerek, sanki o kararlar hayırlı kararlarmış gibi lanse ediyorlar. Peki niçin sempati ile bakılıyor? Devletimiz Alevileri ortada bıraktığı için. Emperyalist devletler önümüze altın tepsi de sunsalar, bu cennet vatanın bir sorununu onlara meze edecek değiliz.
# istanbul # türkiye # almanya # türk # avrupa # oldu # avusturya # Alevilik # İslam # Hz.Ali