Terörle mücadelede yeni safhaya geçildi

Türkiye, Suriye sınırında ABD ve İsrail destekli bir terör devleti kurulmasına izin vermedi. 7 yıl önce Doski Vadisinde başlatılan ve sonuncusu Pençe Kilit ile Irak’ın kuzeyinde devam eden operasyonlar, terör örgütünü dağılmanın eşiğine getirdi. Türkiye, 2015’ten bu yana terörle mücadelesinde yeni bir safhaya geçti.

ABD destekli terör örgütü PKK’nın, Suriye’nin kuzeyindeki kantonları birleştirerek 2. İsrail'i kurma planı, Türk Ordusunun kararlı operasyonlarıyla suya düşürüldü. PKK’ya karşı mücadelede, 24 Temmuz 2015’ten itibaren yeni bir safhaya geçildi.

2015 yılı, Türkiye’nin bölücü terörle mücadelesinde bir dönüm noktası oldu. Terör örgütü ve yandaşları, Suriye’nin kuzeyinde bir terör devleti kurma ve özerkliği gündeme getirerek Türkiye’yi bölme niyetlerini artık gizlemez hale gelmişlerdi. ABD ve bazı Avrupa ülkeler PKK’nın Suriye kolu PYD - YPG’ye desteği açıkça veriyordu. ABD terör örgütüne binlerce TIR silah gönderdi.

PKK elebaşları Murat Karayılan ve Cemil Bayık’ın Türkiye’yi tehdit eden açıklamaları sonrası, 24 Temmuz 2015’te Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki PKK hedeflerine eş zamanlı hava harekâtı başlatıldı. Zap, Metina, Basyan, Kandil, Hakurk, Sinat, Haftanin, Avaşin ve Gora’daki PKK terör kampları vuruldu.

ABD’nin güdümündeki terör örgütü PKK, 2015 yılının sonbaharında Türkiye’yi bölme planları kapsamında, Doğu ve Güneydoğu’da 19 farklı ilde sözde “öz yönetimler” ilan etti. Cizre, Silopi, Sur, İdil ve Nusaybin’de hendek ve barikatlar oluşturuldu. Suriye’den Türkiye’ye silah ve patlayıcılar taşındı.

Terör örgütü, yurdun doğusunda sözde kurtarılmış bölgeler oluşturarak şehirlerde kontrolü ele geçirmeyi hedefledi. Bu stratejinin bir sonraki aşamasında ise Suriye benzeri kanton bölgeler oluşturularak sözde “demokratik özerklik” ilanı amaçlanıyordu.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerinin operasyonları ile terör örgütünün hendek-çukur siyaseti çökertildi. 40 gün süren operasyon Hendek operasyonları ile, Doski Vadisi ile güneyindeki İkiyakalar ve Oramar Tepe bölgeleri, PKK’lı teröristlerden temizlendi.

Bu bölgenin temizlenmesi ile; PKK’nın Türkiye ve Irak’ın kuzeyi bölgesi arasında iki taraflı çok kritik geçiş güzergahı, yani PKK’nın hem yemek hem de nefes borusu iyice sıkılmış, adeta nefes alamaz ve beslenemez duruma getirilmiştir. Türkiye içindeki teröristler, KCK yapılanması ve YDG-H unsurları bundan dolayı büyük çöküntü yaşamışlardır.

Bölücü terörle mücadele 7 yıldır yurt içi ve sınır ötesinde aynı kararlılıkla devam ediyor. Pençe Kilit ile Türkiye’nin sınırları Hatay’dan Hakkari’ye kilitleniyor. 17 Nisan’dan bu yana, Irak’ın kuzeyinde PKK’nın ana üs bölgesi niteliğindeki Haftanin, Metina, Zap, Avaşin, Hakurk hattındaki terör yuvaları bir bir imha ediyor.

# abd # türkiye # pkk # suriye # israil # ırak # terörle mücadele # türk # avrupa # oldu # idil