Akçaabat'ın tarihi mahallesi

Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki Orta Mahalle, tarihi dokusunu koruyor. Mahalle, Osmanlı dönemine ait evleri, konakları, Arnavut kaldırımlı sokakları ve çeşmeleriyle yılın dört mevsimi gezginlerin rotasında yer alıyor.

Osmanlı dönemine ait evleri, konakları, Arnavut kaldırımlı sokakları ve çeşmeleriyle bu mahalle yılın dört mevsimi gezginlerin rotasında yer alıyor. Burası Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki tarihi Orta Mahalle.

Büyük bölümü 1988'de kentsel sit alanı ilan edilen Orta Mahalle, tarihi dokunun bugüne kadar aktarılabildiği ender yerleşim yerleri arasında bulunuyor. Burada, mahalle kültürü bir bütün olarak yaşatılıyor.

Orta Mahalle, dik yokuşları ve dar meydanlarıyla dikkat çekiyor. Osmanlı döneminin yanı sıra Roma ve Bizans gibi farklı medeniyetlerin de izlerini taşıyor. Uzaktan bakıldığında ise adeta yağlı boya tabloyu andırıyor.

Bölgede alternatif turizm denilince ilk akla gelen yerlerden biri. Tarihi mahalle, yerli ve yabancı misafirlerine doğayla iç içe zaman geçirme, konaklama ve yöresel lezzetleri tatma imkânı sunuyor.

# Trabzon # osmanlı # trabzon # turizm # tarihi # akçaabat # Orta Mahalle