8 Asırlık miras: Kırkgöz Han

Turizmin başkenti Antalya, sahip olduğu tarihi hanlar ile, Selçuklu’nun zengin tarihsel mirasını bugüne taşıyor. Topraklarımızda birbiriyle mesafeleri iki öğün arası olarak belirlenip kurulan hanlar, büyük kervanların, yolcuların konakladığı ekonomik, sosyal ve ticari sistemin önemli unsurlarından. O hanlardan biri de Döşemealtı ilçesindeki Kırkgöz Han Kervansarayı.

Denizi, kumu, güneşi, antik kentleri, ören yerleri, tarihi ve doğal güzellikleriyle Antalya, dünyanın en önemli turizm merkezlerinin başında geliyor. Kent, sahip olduğu tarihi hanlarla da öne çıkıyor. Hanlar, birbiriyle mesafeleri iki öğün arası olarak belirlenip kurulan, büyük kervanların ve yolcuların konakladığı ekonomik, sosyal ve ticari sistemin önemli unsurları.

Döşemealtı ilçesindeki Kırkgöz Han Kervansarayı, Selçuklu’nun zengin tarihsel mirasını bugüne taşıyor. Dikdörtgen bir oturum alanı, geniş bir avlu etrafında sıralanan mekânları ve kapalı-barınak bölümüyle iki yapı kütlesi olarak inşa edilmiş.

Kültür turizminin önemli noktalarından Kırkgöz Han, film platosu olarak da hizmet veriyor. Dört mevsim yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlıyor.

Kırkgöz Han, tarihe yolculuk yapmak isteyenleri bekliyor.

# türkiye # antalya # ekonomi # turizm # selçuklu # liman # Döşemealtı