Irkçı filmin arkasından Özdağ çıktı

Tepkilere neden olan sığınmacı karşıtı "Sessiz İstila" isimli filmin yapımcısı Hande Karacasu gözaltına alındı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, filmin senaryosunu kendisinin yazdırdığını açıkladı. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da sığınmacılar üzerinden kışkırtıcı faaliyetlerde bulunan Ümit Özdağ, Sinan Oğan gibi isimler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Sığınmacılara karşı halkı kışkırtan kısa film tepkilere neden oldu. Yapımcı gözaltına alındı, kışkırtma filmin arkasından da yine Ümit Özdağ çıktı.

İstanbul'un mülteciler tarafından kontrol altına alındığı bir senaryoyu işleyen ve sığınmacı karşıtı "Sessiz İstila" isimli kısa film sosyal medyada yayınlandı. Filmi paylaşanlar arasında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da vardı. Kaos senaryosunun işlendiği ve ırkçılığın öne çıkarıldığı filmin yapımcısı Hande Karacasu Sakarya'da gözaltına alındı. İfade işlemlerinin ardından da serbest bırakıldı.

Sığınmacılarla ilgili kışkırtıcı faaliyetler ile ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı,Göç İdaresi Başkanlığı'nın yalan ifadelerde bulunan isimler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Bu isimler arasında Ümit Özdağ, Sinan Ogan ve Bengi Başer'in olduğu belirtildi. Bakan Yardımcısı, " Türkiye’de 8 milyon, 10 milyon Suriyeli olduğu yalanını yayıyor, yabancı düşmanlığı yapıyorlar" dedi.

Kısa bir süre sonra da Özdağ'dan açıklama geldi. Özdağ, kendisinin sipariş ettiği Sessiz istila filminin senaryosunu onayladığını ve yapım masraflarını da karşıladığını söyledi.

Sığınmacılara karşı kışkırtma kampanyalara tepki de Vatan Partisi'nden geldi. Ümit Özdağ, Sinan Oğan gibi isimlerin Amerika'nın kaos operasyonlarına alet olduğunu belirten Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, " Suriye ile işbirliği yapalım, bunların sesi kesilir" dedi.

# türkiye # amerika # suriye # vatan partisi # oldu # Vatan # Partisi # Özgür Bursalı # Sinan oğan # ümit özdağ # sığınmacı # Zafer Partisi # hande karacasu # sessiz istila