CHP sığınmacı kışkırtmasına destek verdi

CHP, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın sığınmacı kışkırtmasına destek verdi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Özdağ hakkındaki sözlerini kınadıklarını belirtti.

Atama İçişleri Bakanı dün çıktı, “Suriyeliler giderse iş insanları isyan eder” deyiverdi. Şu zenginleri ve parayı sevdiğiniz kadar, bu milleti, bu ülkeyi, bu devleti sevseniz ya… Nedir bu millete, ülkeye ve devlete gareziniz?

CHP, sığınmacı kışkırtması yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’a sahip çıktı. İzmir’de açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Özdağ hakkındaki sözlerini kınadıklarını kaydetti.

Hele hele bu atama İçişleri Bakanının bir partinin Sayın Genel Başkanı için sarf ettiği sözler var ki hiçbir şekilde kabul edilemez. Tam bir rezalet, kınıyoruz. Onu oraya atayan kişi artık gereğini yapmalıdır. İçişleri Bakanlığı yapmak yerine siyaset yapan, on parmağında on kara siyasetçilere bulaştırmaya çalışan, bu atama bakan haddini fazlasıyla aşmıştır.

Öztrak’a partisinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun sığınmacıların hepsinin geri gönderilemeyeceği yönündeki açıklaması da soruldu. Öztrak, "Partimizin görüşlerini genel başkanımız, parti sözcüsü ve grup başkanvekilleri açıklar” dedi.

Suriyelileri geri gönderme konusunda başlangıçtan beri bizim tavrımız nettir. Suriyelilerin en geç 2 yıl içinde ülkelerine gönderilmesi milletimize taahhüdümüzdür. Bu taahhüdümüzün arkasındayız.

# izmir # istanbul # chp # ak parti # içişleri bakanlığı # süleyman soylu # mülteci # Partisi # ümit özdağ # sığınmacı # Zafer Partisi