Şam ve Tahran arasında sürpriz görüşme

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İran'a sürpriz ziyarette bulundu. Esad, İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamaney ve Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya geldi. Amerika'nın Asya ülkelerinde kaos yaratmak için terör ihraç ettiğini söyleyen Esad, Beyaz Saray'ın bugün her zamankinden daha zayıf olduğuna dikkat çekti. İran Lideri Hamaney de topraklarının geri kalanını özgürleştirmesi için Suriye desteklerinin devam ettiğini vurguladı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkesine emperyalist müdahalenin başladığı 2011'den bu yana ikinci kez İran'ı ziyaret etti. Esad, Tahran'da İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamanei (Ayetullah Hamaney) ve Cumhurbaşkanı Reisi ile bir araya geldi.

Görüşmelerde, Suriye ve İran arasındaki ilişkiler değerlendirildi. Ayrıca bölgesel meseleler ve karşılaşılan zorluklar da ele alındı. Cumhurbaşkanı Esad, Hamaney ile yaptığı görüşmede, Suriye ve İran'ın terörle mücadelede izledikleri yaklaşımın doğruluğunun bir kez daha kanıtladığını belirtti.

Amerika'nın Asya ülkelerinde kaos yaratmak için terör ihraç ettiğini ifade eden Esad, Beyaz Saray'ın bugün her zamankinden daha zayıf olduğuna dikkat çekti.

Hamaney de Devlet Başkanı Esad ile halkının kararlılığı sayesinde Suriye'nin tarihi zaferler elde ettiğini söyledi. Hamaney, Şam hükümetinin terörle mücadeleyi zaferle tamamlaması ve Suriye topraklarının geri kalanını özgürleştirmesi için İran'ın desteğin devam ettiğini vurguladı.

Devlet Başkanı Esad'a hitaben yaptığı konuşmada Hamaney, "Sizin liderliğiniz altında Suriye'nin birlik içinde kalacağından hiç şüphemiz yok. İkimizi birleştiren güçlü ilişkiyi sürdürmeliyiz" dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi ise, iki ülke arasındaki ilişkileri, genişletmek için ciddi bir iradeye sahip olduklarını belirtti.

Devlet Başkanı Esad, İran'ı ortak olarak nitelendirdi.

# amerika # iran # suriye # terör # cumhurbaşkanı # esad # asya # beşar esad # tarihi # ayetullah hamaney