Johnson'un partisi yerel seçim hezimetine uğradı

İngiltere’de yapılan yerel seçimlerin ilk sonuçları açıklandı. Başbakan Boris Johnson’un partisi Muhafazakârların bazı kentleri muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokratlara kaptırdı.


İngiltere’de Başbakan Boris Jonhson'a ve partisi Muhafazakar Parti’ye destek azaldı. İngiltere’deki yerel seçimlerin açıklanan ilk sonuçlarına göre iktidar partisi bazı kentleri muhalefetteki İşçi Partisi ile Liberal Demokratlara kaptırdı.

Birleşik Krallık'ı oluşturan İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'da seçmenler, sandık başına gitti. İngiltere, Galler ve İskoçya'da 4 yıllığına yeni belediye meclis üyeleri belirleniyor. Kuzey İrlanda'da ise parlamento seçimleri yapıldı.

Hayat pahalılığı ve koronavirüs salgını ile mücadelede başarısızlıklar yaşayan Boris Johnson yerel seçimde yara aldı. Oy sayımının sürdüğü ülkede, başkent Londra'da üç belediyenin, Muhafazakar Parti'den İşçi Partisi'ne geçtiği kesinleşti.

Buckingham Sarayı, Parlamento ve devlet kurumlarının bulunduğu Londra Westminster'da belediye meclisinde çoğunluğu, İşçi Partisi kazandı. Belediye, kurulduğu 1964 yılından beri Muhafazakar Parti'deydi. Londra'da Muhafazakarların elinde olan Barnet Belediyesi meclisi de tarihinde ilk kez İşçi Partisi'ne geçti. 1978'den beri Muhafazakar Parti'nin elinde olan Wandsworth da İşçi Parti'nin kontrolüne geçen bir başka belediye oldu. Southhampton'ı da az farkla kazanana İşçi Partisi’nin Londra dışındaki bölgelerde oylarını kısmen artırdığı görüldü.

Hull Belediyesi ise İşçi Partisi'nden Liberal Demokratlara geçti. İlk sonuçlara göre yerel yönetimlerde koltuk sayısını artıran diğer bir parti ise Yeşiller Partisi oldu.

İngiltere'de 146, İskoçya'da 32, Galler'de 22 belediye için 4 bin 350 aday yarıştı.

# ingiltere # Johnson # koronavirüs # parti # meclis # işçi partisi # destek # oldu # işçi # Partisi # Yeşiller # birleşik krallık # iskoçya # galler # kuzey irlanda # muhafazakar parti